Şosele alunecoase în tot judeţul | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şosele alunecoase în tot judeţul

După ploile din ultimele zile, în Brăila se circulă în condiţii de carosabil alunecos pe toate drumurile europene, naţionale şi judeţene. Din acest motiv, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. Legea prevede că atunci când vizibilitatea este sub 100 de metri sau carosabilul este acoperit de zăpadă ori polei, viteza de deplasare nu trebuie să depăşească 30 de km/h în localităţi şi 50 de km/h în afara acestora. Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
În plus, poliţiştii recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze foarte bine. "Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experinţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. De asemenea, dacă au mai puţin de un an vechime în conducere, viteza maximă admisă pentru aceştia în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică decât viteza legală", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.
Sursa citată le recomandă pietonilor să sporească atenţia atât în timpul deplasării cât şi în momentul traversării arterelor rutiere, care trebuie făcută doar prin locurile special amenajate şi după o temeinică asigurare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro