• avanpremiera va avea loc sâmbătă, 12 aprilie, la ora 17.00, dar la ora 16.00 cei mici vor avea parte de o surpriză plină de distracții, “Atelierul Iepurașului Vesel” • premierea va fi duminică, în ziua de Florii, 13 aprilie, ora 11.00, precedată de încă o porție de distracție, de la ora 10.00, tot în “Atelierul Iepurașului Vesel”
Teatrul de Păpuși Brăila întâmpină sărbătoarea Floriilor, oferindu-le tuturor copiilor un nou spectacol. Aceștia sunt invități sâmbătă, 12 aprilie 2025, la ora 17:00, la avanpremieră, și duminică, 13 aprilie, la ora 11:00 la premiera spectacolului “Aventurile unui rățoi” – după H.C. Andersen. Regia și ilustrația muzicală sunt semnate de Daniel Stanciu, scenografia Gina Tărășescu-Jianu și scenariul Georgeta Drăgan.
Distribuția este următoarea: Alexandra Mertoiu, Demetra Vasiliu, Diana Grigoroșcuță, Petru Nistor și Toni Gheorghe.
Surpriză: sâmbătă la ora 16:00 și duminică la ora 10:00, cu o oră înaintea avanpremierei, respectiv a premierei, vă invităm la distrație în cadrul “Atelierului Iepurașului Vesel”.
“Povestea lui Hans Christian Andersen a fost publicată pentru prima dată la 11 noiembrie 1843, în Danemarca, apărând în culegerea New Fairy Tales. First Volume. First Collection. 1844.
Tema puiului de lebădă, reluată la o distanță de aproape 200 de ani, este la fel de interesantă. Eroul aflat într-o conjunctură nepotrivită este un pretext pentru a plasa metaforic povestea la confluența unor subiecte sensibile, întâlnite în societatea contemporană: discriminarea, bulling-ul și mobbing-ul. Contextul reprezentării scenice aduce un plus de dramatism prin adăugarea unor elemente contemporane: cadrul de desfășurare, deși feeric, este afectat de poluare și iminența apariției unor molime, asociate cu tema excluziunii sociale (suprapuse, până la identificare, cu personajul Rățușca).
Spectacolul propune diferite tipuri de călătorii, de la cea imaginativă (terestră, subacvatică sau zboruri) la drumul inițiatic. În urma lor, mesajele se desprind fără echivoc, dezvoltând funcțiile cognitive și afective ale micilor spectatori.”, a menționat regizorul Daniel Stanciu.