• Teatrul brăilean vă propune în acest week-end ”Fluturii sunt liberi”, de Leonard Gershe, o piesă ”relevantă și valoroasă, oferind o perspectivă diferită asupra provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și ne invită să reflectăm asupra propriilor noastre vieți și asupra modului în care interacționăm cu cei din jur”, așa cum spune regizorul artistic Silviu Debu
Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, iar premiera duminică, 15 decembrie, ambele evenimente de la ora 18.00, în Sala Mare.
“Fluturii sunt liberi, piesa de teatru scrisă de Leonard Gershe, este valoroasă și prin povestea emoționantă și profundă, dar și ca abordare de teme universale, precum dragostea, libertatea, nevoia de a fi acceptat și lupta împotriva prejudecăților.
Piesa urmărește viața lui Don Baker, un tânăr nevăzător care își dorește să ducă o viață normală. El locuiește într-un apartament din New York și visează să devină muzician. Don se îndrăgostește de Jill, o tânără care își dorește să-l ajute să descopere lumea dincolo de limitele percepțiilor sale. Însă, relația lor este complicată de apariția neanunțată a mamei lui Don, care își dorește să-l protejeze, dar care, în același timp, îi limitează libertatea.
Povestea reușește să atingă corzi sensibile ale sufletului uman. Relația dintre Don și Jill este construită cu delicatețe, iar interacțiunile lor pun în evidență nu doar dragostea, ci și fricile și nesiguranțele fiecăruia, piesa explorând astfel complexitatea relațiilor interumane și modul în care acestea sunt influențate de condițiile sociale și de percepțiile personale.
Titlul piesei, „Fluturii sunt liberi”, este un simbol al libertății și al transformării. Fluturii, care se nasc dintr-o larvă și trec printr-un proces de metamorfoză, sunt o metaforă a căutării identității și a eliberării de constrângeri. Această idee este centrală în povestea lui Don, care dorește să-și descopere potențialul fără a fi limitat de condiția sa.
Piesa este relevantă și valoroasă, oferind o perspectivă diferită asupra provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și ne invită să reflectăm asupra propriilor noastre vieți și asupra modului în care interacționăm cu cei din jur” - Silviu Debu, regizor artistic
Traducere: Eliza Simsensohn. Distribuţia: Jill Tanner: Corina Borș, Don Baker: Adrian Ștefan, D-na Baker: Monica Ivașcu, Ralph Austin: Nicholas Catianis. Regia artistică: Silviu Debu. Scenografia: Clara Ștefana.
Bilete la spectacolele din acest weekend pot fi achiziționate online, pe site-ul www.blt.ro, sau de la Agenția Teatrală, telefon 0239.613.969. Pentru a fi la curent cu evenimentele și suprizele ce vă așteaptă urmăriți site-ul www.tmf.ro, pagina de Facebook Teatrul “Maria Filotti” și Instagram “Teatrul Maria Filotti”.