Mergi la conţinutul principal

A ”picat” curentul la BAC, chiar în timpul probei de competențe digitale!

* incidentul s-a întâmplat astăzi, la Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu”, în timp ce elevii susțineau proba de evaluarea a competențelor digitale * circa 30 de minute a durat remedierea problemei, iar proba a fost reluată

ȘTIRE ACTUALIZATĂ: Sesizarea primită la redacție s-a dovedit a fi neadevărată, directorul adjunct al Colegiului, prof. Geanina Mariana Cîrîc, ne-a informat că directorul Angelica Mușat nu a părăsit localitatea, fiind prezentă la liceu pe parcursul desfășurării examenului. Facem cuvenita rectificare, cu scuzele de rigoare.

ȘTIRE INIȚIALĂ: S-a luat curentul la Nenițescu în plină probă! Iar directoarea liceului, care e președinte la BAC, e plecată în Turcia! A plecat în plin examen”! Asta ni s-a spus într-o sesizare primită la redacție, după ce la Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” curentul ”a picat” chiar în timp ce elevii susțineau proba de evaluare a competențelor digitale din cadrul examenului de Bacalaureat.

Contactat de redactorii ”Obiectiv”, inspectorul școlar general, prof. Cătălin Canciu, ne-a explicat că a fost întrerupt curentul electric circa jumătate de oră din cauza unui incendiu petrecut în zonă.

Atât eu, cât și reprezentanții liceului au sunat imediat la Electrica pentru a cere lămuriri și să se remedieze problema. Se pare că a fost întrerupt curentul deoarece a fost un incendiu în zona liceului. După 30 de minute a fost reluată furnizarea și noi am reluat proba, cu respectarea prevederilor metodologiei în astfel de situații”, ne-a declarat Cătălin Canciu.

Acesta ne-a precizat că la centrul de examen de la Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” președinte este prof. Geanina Mariana Cîrîc, directoarea adjunctă a unității de învățământ.

Doamna director al liceului, Angelica Mușat, este profesor evaluator. Fiind evaluator, metodologia organizării examenului de Bacalaureat spune foarte clar că într-o comisie nu poți să ai două calități: și profesor evaluator și președinte. Și atunci i-am sugerat ca doamna director adjunct să fie președintele comisiei, ceea ce s-a și întâmplat”, a explicat acesta.

După cum ne-a informat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila, curentul a fost întrerupt în zonă din cauza unui incendiu. Concret, a luat foc transformatorul răcit cu ulei al unei centrale termice din cartierul Viziru. În timpul intervenției pompierilor, echipele ”Electrica” au oprit curentul, măsură ce a afectat mai multe străzi din cartier, inclusiv zona unde se află Colegiul Tehnic ”Nenițescu”. Incendiul a fost stins la ora 13.20. Pompierii încă n-au stabilit cauza exactă, dar se pare că focul a pornit de la supraîncălzirea transformatorului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro