”Solidaritatea Sanitară” acuză Ministerul Sănătății de abuz și incompetență | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

”Solidaritatea Sanitară” acuză Ministerul Sănătății de abuz și incompetență

* după ce Ministerul Sănătății a cerut testarea periodică a angajaților din sănătate nevaccinați, pe banii lor, Federația ”Solidaritatea Sanitară” a criticat noile decizii și a spus că vaccinarea trebuie utilizată pentru a obține imunitatea atunci când aceasta lipsește, nu pentru a înlătura dubiile autorităților sau a utiliza, cu orice preț, vaccinurile deja achiziționate * în altă ordine de idei, federația atrage atenția că lucrătorii din sănătate care au trecut printr-un episod de infecție cu SARS-CoV-2 trebuie considerați imunizați și nu trebuie supuși unei testări periodice, cu atât mai puțin pe banii lor

 

Ministerul Sănătății a cerut testarea periodică a personalului medical nevaccinat din spitale, dar nu din fondurile publice ca până acum, ci cu bani din buzunar. Federația „Solidaritatea Sanitară” contestă noile decizii din Sănătate și afirmă că obligarea la testarea periodică pe costurile personale a lucrătorilor din sănătate, care au imunitate constituie un abuz. Mai mult, reprezentanții federației acuză instituțiile statului direct implicate în lupta împotriva pandemiei de erori grave făcute în campania de vaccinare, dar și de incoerență și incompetență în ceea ce privește monitorizarea corectă a angajaților din sănătate infectați cu SARS-CoV-2. Concret, Federația Solidaritatea Sanitară face referire la procentele oficiale comunicate public de către autoritățile române Organizației Mondiale a Sănătății privind ponderea lucrătorilor din sănătate vaccinați de 87,8% pentru cei cu imunizarea completă și 92,1% pentru cei cu o singură doză de vaccin. ”Evident, și aceste informații sunt de fapt eronate, cea mai bună estimare a ponderii lucrătorilor din sănătate vaccinați fiind de cca. 50%...”, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției cotidianului ”Obiectiv-Vocea Brăilei”, de către Federația ”Solidaritatea Sanitară”. Potrivit aceleiași surse, ulterior aceste cifre ar fi fost corectate în urma insistențelor publice ale federației, care mai susține că informația ar fi extrem de importantă pentru analiza numărului lucrătorilor din sănătate imunizați în urma infecției cu SARS-CoV-2.  În acest sens, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită tuturor instituțiilor statului să înceteze abuzurile asupra angajaților din sănătate care au dobândit imunitate în urma infectării cu SARS-CoV-2. Federația spune că abuzul îl constituie declarațiile oficiale și prevederile Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată în data de 02.07.2021. ”După ce de-a lungul întregii pandemii COVID-19 INSP-ul și responsabilii de coordonarea acțiunilor împotriva pandemiei din Guvern au ratat evidența corectă a profesioniștilor din sănătate infectați, a celor decedați și a celor vaccinați, acum aceste instituții devin sursa unui abuz la adresa acestei categorii de lucrători. În discuție sunt următoarele erori existente în documentul amintit anterior:

- Nerecunoașterea imunității dobândită de lucrătorii din sănătate în urma infectării cu SARS-CoV-2, dovedită de existența anticorpilor;

- Utilizarea testării periodice ca formă implicită de obligare la vaccinare;

- Tratamentul discriminatoriu al lucrătorilor din sănătate;

- Incertitudinea este utilizată împotriva lucrătorilor din sănătate;

- Sarcina probei și costurile dovezilor sunt atribuite în mod greșit angajaților;

Prevederile în discuție vizează extinderea/menținerea afacerilor privind testarea pe seama lucrătorilor din sectorul public de sănătate”, se precizează în comunicatul de presă.

 

Se confundă scopul cu mijlocele

În altă ordine de idei, reprezentanții ”Solidaritatea sanitară”  sunt de părere că autoritățile confundă mijloacele cu scopurile. Mai exact, explică sursa citată, principalul scop al acestei categorii de demersuri epidemiologice este obținerea imunității împotriva SARS-CoV-2, vaccinarea fiind unul dintre mijloacele de atingere a acestui scop. Cu alte cuvinte, mai spune federația, ”vaccinarea trebuie utilizată pentru a obține imunitatea atunci când aceasta lipsește, nu pentru a înlătura dubiile autorităților sau a utiliza, cu orice preț, vaccinurile deja achiziționate. Atunci când lucrătorii din sănătate, care au deja imunitate, ajung să fie obligați de facto la a se vaccina, cum se întâmplă prin aceste măsuri anunțate de autorități, costurile derivate din limitele cunoașterii și riscurile aferente lor sunt plasate în sarcina lucrătorilor din sănătate aflați în aceste situații.”

Și pentru a nu fi înțeleși greșit, reprezentanții federației subliniază faptul că sprijină vaccinarea lucrătorilor din sănătate, dar nu sprijină și utilizarea cu orice preț a vaccinurilor.

Așadar, ”Solidaritatea Sanitară” consideră că vaccinarea este soluția corectă pentru a obține imunitatea însă doar atunci când aceasta lipsește. Drept urmare, mai atrage atenția sursa citată, lucrătorii care au trecut printr-un episod de infecție cu SARS-CoV-2 trebuie considerați imunizați și nu trebuie supuși unei testări periodice, cu atât mai puțin pe banii lor. ”Federația „Solidaritatea Sanitară" le recomandă în continuare tuturor lucrătorilor din sănătate care nu au imunitate împotriva SARS-CoV-2 să se vaccineze. În speranța că exemplele personale sunt relevante, precizăm că membrii conducerii și managementul FSSR sunt vaccinați”, au conchis reprezentanții federației.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro