„Șezătoare pe prispa lui Fănuș”. Noaptea Muzeelor la sate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Șezătoare pe prispa lui Fănuș”. Noaptea Muzeelor la sate

• sâmbătă, 2 septembrie, la Casa Memorială „Fănuș Neagu”, din comuna Grădiștea, a avut loc un memorabil eveniment cultural inclus în Noaptea Muzeelor la sate • „Șezătoarea pe prispa lui Fănuș” a fost organizată de Muzeul Brăilei „Carol I” și Asociația Prietenii Muzeului Brăilei, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila

 

Weekend de poveste în comuna natală a marelui scriitor Fănuș Neagu, eveniment pus la punct de muzeografii brăileni coordonați de conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, și de colaboratorii prestigioasei instituții de cultură brăilene.

Astfel, sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 17.00, la Casa Memorială „Fănuș Neagu”, din comuna Gradiștea, a avut loc evenimentul cultural „Șezătoare pe prispa lui Fănuș”, organizat de Muzeul Brăilei „Carol I” și Asociația Prietenii Muzeului Brăilei, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila. Șezătoarea face parte din amplul proiect „Noaptea Muzeelor la sate”, desfășurat, concomitent, weekendul trecut, în toată țara, la inițiativa Rețelei Naționale a Muzeelor din România, din care face parte și muzeul brăilean.

Prezentat de Gabriela Popa și cu participarea nemijlocită a managerului Muzeului Brăilei „Carol I”, conf. univ dr. Costin Croitoru, evenimentul de la Grădiștea s-a bucurat de prezența Ansamblurilor folclorice „Mugurașii” din comuna Șuțești, „Vulturașii”, din comuna Mircea Vodăși a Ansamblului de dansuri tradiționale grecești „Pandora”, din Brăila. Și-au dat concursul, de asemenea, Corul Parohiilor ortodoxe Ariciu și Salcia Tudor, solistele de muzică populară Daniela Matache (Buzău) cu copiii Raisa Stan, Bianca Matache și Safta Bianca, Maria Grosu (Brăila), Melania Topolniceanu (Iași), Delia Băruș (Vrancea) și Irina Iacobeț (Vrancea).

În cadrul șezătoarei de la Grădiștea, a fost evocată biografia și opera marelui scriitor Fănuș Neagu. De asemenea, au fost de față membrii Atelierului de croșetat de la Siliștea și ai Atelierului „Mâini cu suflet” (Brăila), care au dat dovadă de multă măiestrie și talent. Nu în ultimul rând, a fost organizat ad-hoc Atelierul de lectură din opera lui Fănuș Neagu, coordonat de Elena Albu și Liliana Șerban. 

„Noaptea Muzeelor se mută la țară! Muzeul Brăilei „Carol I” răspunde evenimentului propus de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și se asociază Campaniei naționale de suport pentru dezvoltarea de programe educative adresate copiilor și tinerilor din comunitățile rurale, derulate de participanți, prin exploatarea colecțiilor și a patrimoniului cultural”, afirma, entuziasmat, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, conf. dr. Costin Croitoru, în ajunul Șezătorii de la Grădiștea, la care a participat toată suflarea satului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro