„Dacă nu ținem la independența noastră, la suveranitatea noastră, la țara noastră, la oamenii noștri, o să pierim!” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Dacă nu ținem la independența noastră, la suveranitatea noastră, la țara noastră, la oamenii noștri, o să pierim!”

• a spus George Simion, candidatul AUR la funcția de președinte al României, în timpul vizitei pe care a făcut-o miercuri, la Însurăței, în fața câtorva sute de oameni • „Am depus 220 de proiecte de legi în apărarea agricultorilor, în apărarea sectorului energetic și în apărarea românilor. Abia dacă au trecut cinci”, a mai spus liderul AUR • candidatul la funcția de președinte al României este de părere că, la 34 de ani de la căderea comunismului, românii ar fi trebuit să trăiască de zece ori mai bine

 

Președintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidențiale, s-a aflat miercuri, 11 septembrie, în județul Brăila. Liderul AUR a fost prezent, începând cu ora 15.00, la căminul cultural din orașul Însurăței, unde a discutat cu localnicii despre principalele probleme cu care aceștia se confruntă. Au fost prezenți fermieri, mici afaceriști, veterinari și chiar persoane cu dizabilități din Însurăței și din localitățile învecinate, care i-au spus liderului AUR despre problemele pe care le au și i-au solicitat ajutorul. A fost de față, de asemenea, conducerea AUR Brăila, în frunte cu Florin Cîrligea.

 

„România este suficient de bogată”

„România este suficient de bogată încât să plătească niște pensii decente celor care au muncit, mai ales celor care au grupe de muncă, persoane cu dizabilități care au muncit... să facă dreptate. Este suficient de bogată, nu trebuie să se împrumute pentru asta. Dacă părinții și bunicii noștri ne-au lăsat-o - în 1990 România nu avea nicio datorie - acum trăim numai pentru consum, toți banii care intră în țară sub formă de granturi, sub formă de împrumuturi, subvenții, ș.a.m.d.  pleacă înapoi, nu rămân aici, nu creează bogăție pentru România”, a spus George Simion, referindu-se la problemele apărute după recalcularea pensiilor.

Simion a mai precizat că vine cu un program concret de măsuri ce include 200 de propuneri concrete, „care să împroprietărească românii, care să creeze bogăție pentru români și care să lase capitalul în țară”. 

„Este singura formă prin care vor mai reveni vreodată românii din străinătate. Și am zis inclusiv de un program pentru locuințe pentru cei din Diaspora, pentru familiile care vor să facă copii, pentru generația mea. Dar dacă vedeți exodul și vedeți cât de mulți români pleacă peste hotare, e pentru că nu mai au case aici și nu mai au locuri de muncă (...) E o problemă, pentru că generația mea și generația celor de sub mine ori plătesc rate foarte mari la bancă, ori plătesc chirii foarte mari și nu-și vor permite niciodată o locuință. Sau or să plătească toată viața lor pentru o locuință. Și atât m-au atacat că, vai, nu e posibil așa ceva. Eu m-am referit la apartamente de două, trei sau patru camere, la prețuri care nu mi se par accesibile. Am zis 35.000 de euro, și cică nu, e o minciună, sub 100.000 de euro nu costă un apartament. Dar unde am ajuns, în Italia, în Dubai? Prețul de construcție, și aici la Însurăței, și la Brăila, și la București, și la Cluj e același. E aceeași cărămidă, e același beton... De asta am venit cu acest plan, pentru securitatea demografică a românilor. Pentru că se nasc mai mulți români peste hotare decât în țară. Noi trebuie să dăm o perspectivă, un viitor celor care vor să rămână în țară”, a declarat liderul AUR.

 

„Mâini românești au făcut acum 50 de ani Transfăgărășanul și vine toată lumea și se minunează!”

În opinia lui George Simion, la noi s-a încetățenit ideea că „nu se poate” și că „nu putem face nimic” și de aceea stagnăm, nu avem perspectivă, nu știm încotro ne îndreptăm. Și apelăm la firmele străine,  în loc să apelăm la „mințile românești”. 

„Ne chinuim pentru un pod, vin alții să ne facă podul ăsta de la Brăila, îl fac greșit. Jumătate de miliard de euro am dat pe construcția podului ăsta și ni se picură așa în cap că noi nu putem, nu suntem în stare, nu avem capacitate... Dar ingineri români, minți românești, mâini românești au făcut acum 50 de ani Transfăgărășanul și vine toată lumea și se minunează! Acum avem progres tehnic... asta e problema, nu că nu trăim mai bine decât pe vremea comunismului. La 34 de ani (de la căderea comunismului - n.r.) trebuia să trăim de zece ori mai bine, având în vedere posibilitățile pe care le avem, și nu am făcut-o. Le-am ratat una după alta și suntem jos, suntem în josul clasamentului, suntem pe ultimul și penultimul loc la toți indicatorii de nivel de trai. Eu nu vreau ca națiunea mea, poporul meu să fie ultimul”, a spus George Simion.

În opinia lui George Simion, nu trebuie să ne fie rușine de cine suntem.

„De la țară am venit cu toții, la țară am crescut cu toții. Mor de ciudă când văd că jumătate din țara noastră, cea din mediul rural, este dată uitării. Este batjocorită cu subvențiile care ba se dau, ba nu se dau , nu există condiții elementare pentru anul 2024, de stat european, să ai gaze, să ai curent, să ai apă potabilă”.

 

„România ar putea da gratis energie pentru toată populația civilă”

Un alt subiect sensibil și de actualitate luat în discuție a fost cel al energiei livrată populației și al închiderii minelor de cărbuni.

„Avem cărbune la Gorj pentru 200 de ani de acum înainte. Păi cum, pe ai noștri îi închizi, că poluează, și în Germania, spre exemplu, deschizi mine de cărbuni? Asta nu e egalitate. Și, mai mult, știți ce se întâmplă? Se scoate lignitul din Gorj, încă se face extracție, și se transportă în Serbia, la 200 de km; ăia produc energie, poluează ei și trebuie să dăm de zece ori mai mult pe energie. În condițiile în care noi, la Turceni, avem termocentrală retehnologizată (...). România ar putea da gratis energie pentru toată populația civilă din centrala de la Cernavodă și hidrocentrale! Și acum noi plătim ca să subvenționăm facturile populației, facturi care nu sunt mici. Când vezi ticăloșii de genul ăsta îți ieși din pepeni”, a spus președintele AUR. 

Nici problemele persoanelor cu dizabilități și ale celor care încasează ajutoare sociale necuvenite nu a fost ocolită miercuri, la Însurăței.

„Am depus 220 de proiecte de legi în apărarea agricultorilor, în apărarea sectorului energetic și în apărarea românilor, abia dacă au trecut cinci, pentru că această coaliție a spus: nu trece nimic de la AUR, au simțit pericolul (...) Pentru oamenii care pot munci, care au două mâini și două picioare, sunt sănătoși, nu mai trebuie date ajutoare sociale! Ritmul taxării, de 47% - atât este taxarea muncii în România - descurajează munca corectă, descurajează fiscalitatea și plata taxelor la stat. Propunerea noastră, care este de bun simț, zic eu, pentru primii 5.000 de lei să reduci  de la 47%  la 25%, ca să-și permită toată lumea să fie corectă. Altfel, pui niște taxe din astea, firmele ori se închid, ori încep să facă evaziune fiscală”, a precizat George Simion.

Președintele AUR este de părere că, fără o majoritate parlamentară și fără sprijinul alegătorilor, nu va reuși să schimbe mare lucru în România, chiar dacă va fi ales președinte al țării. 

„Nu vom reuși să facem nimic dacă nu avem majoritate parlamentară. Un președinte care nu are un guvern și un parlament pe care să se bizuie... nu poate să facă mai nimic. Așa că o să cer votul românilor, pentru a putea să-mi duc planul la bun sfârșit. De ce? Pentru că, în zece ani, dacă mergem în ritmul ăsta, România dispare, dacă nu redevenim stăpâni pe propria țară și dacă nu răscumpărăm măcar petrolul din companiile strategice, nu vom mai avea nimic. Dacă nu asigurăm locuințe pentru tineri, nu ceea ce înseamnă ANL ... Eu vreau să reducem mult procentul acesta de 33% de oameni care sunt sub pragul sărăciei, și o să mă bat pentru asta”, a afirmat liderul AUR la înâlnirea cu oamenii din Însurăței.

George Simion a vorbit, totodată, despre încurajarea micilor afaceriști, a fermierilor și a producătorilor autohtoni, despre reintroducerea uniformelor școlare, „reactivarea” medicilor de familie, despre policlinici și reindustrializarea țării.

„Până acum, au venit numai politicieni șantajabili, care puteau fi „întorși cu cheița”, care aveau stăpâni, cum sunt candidații aceștia la alegerile prezidențiale. Eu vreau să vorbesc față în față cu românii, fără televiziuni (...) să-i fac să înțeleagă că nu sunt toți la fel, că se poate face o scimbare, că-i al nabii de greu, dar dacă nu ținem la independența noastră, la suveranitatea noastră, la țara noastră, la oamenii noștri, o să pierim. Și nu pentru asta au murit străbunicii noștri în războaie, nu pentru asta și-au dat viața domnitorii și eroii noștri înainte de noi. Avem o datorie sfântă, avem o țară de care trebuie să avem grijă și cred că acum, anul ăsta, în România și peste tot în lume se decide soarta lumii pentru următorii 20-30 de ani”, a mai afirmat președintele AUR la întâlnirea cu oamenii din Însurăței.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro