„Este creația lui Iohannis. Nu știe ce face în politică!” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Gen. (r) Eugen Bădălan, fostul șef al Statului Major General al Armatei Române, fost deputat de Brăila, dezvăluiri despre Ciucă:

„Este creația lui Iohannis. Nu știe ce face în politică!”

”Nimeni nu mă poate convinge că o democrație își alege ca șef al statului un general” • Ciucă n-a fost nicicând în niciun război, cu atât mai puțin n-a avut vreun rol în bătălia de la Nassirya, o spune cel care la acel moment era șeful forțelor terestre

 

Despre generalul Nicolae Ciucă și ”realizările” lui  în război și-n politică, a vorbit recent brăileanul Eugen Bădălan, general în rezervă, fostul șef al Statului Major General al Armatei Române, fost deputat de Brăila. Generalul Bădălan a fost invitat la emisiunea on-line „Marius Tucă Show” iar declarațiile lui sunt relevante, motiv pentru care le redăm integral: ”Cum văd cariera lui militară sau cariera lui politică? Eu îl cunosc pe Ciucă de când era student. Are o bună pregătire militară, mai puțin cea de război. Pentru că el a practicat și s-a exersat numai în perioada în care Armata României a îndeplinit în teatrele de operații, misiuni, altele decât războiul. Și s-a antrenat pentru a face față acestor misiuni. Deci din punct de vedere militar, al misiunilor, altele decât războiul, este un tip foarte bine pregătit. E un tip care câteodată nu a putut să comunice liber foarte bine. Ca să îl caracterizez foarte scurt, am să spun următorul lucru: Ion Ciucă, când știe ce face, face foarte bine. În politică el nu știe ce face. Cu asta cred că am spus tot. Și am să vă mai spun un lucru pe care l-am spus de multe ori public, nu mă feresc: Ciucă este creația politică a președintelui Iohannis. Dacă îmi aduc bine aminte, într-o declarație pe care generalul Ciucă a făcut-o când era șeful statului major al Apărării, a afirmat categoric, că după ce își termină mandatul nu va face politică niciodată. După care ne-am trezit rapid cu el, pe de o parte, că i s-a prelungit mandatul cu un an, după care a fost numit în Guvern, ministru al Apărării. Deci este creația politică a președintelui Iohannis. Și fac următoarea afirmație. În ziua în care Iohannis părăsește Cotroceniul, Ciucă va ieși din politică. Nu va ieși că vrea el, îl vor da liberalii afară. Îl mănâncă liberalii cu fulgi cu tot, în ziua în care Iohannis nu mai este președinte”.

 

Ciucă președinte și dictatura militară

”Îmi pare rău că trebuie să o spun. Dar spun două lucruri când vine vorba de Ciucă președinte. Primul. Nimeni nu mă poate convinge că o democrație își alege ca șef al statului un general. Eu nu pot fi convins de chestia asta. Că o democrație este condusă de un general. Nu! Generalii trebuie să conducă lupte, nu state. În momentul în care generalii conduc state, acelea, mai devreme sau mai târziu, iau calea dictaturilor militare. Și de aia spun, dacă România are pretenția că este un stat democratic, Ciucă nu intră în turul 2. Îmi pare rău pentru el, dar asta e opinia mea, pe care mi-o exprim liber”.

 

General la 48 de ani

”În comparație cu vârstele la care alții au primit gradul de general după Revoluție, el a primit gradul de general la o vârstă rezonabilă. Sunt alții care au primit gradele la o vârstă mult mai fragedă. Sunt alții care au primit gradul de general după ce în Armată avuseseră gradul de sergent. Nu spunem nume, că nu are rost. Dar cunoaștem cazuri de instrumentist care a ajuns general. De bucătar care a ajuns general. De fotbalist care a ajuns general. Ăștia sunt purtători de grade, ăștia nu sunt generali. Să fie clar!”.

 

”Eroul” de la Nassirya n-a fost la Nassirya

”Iarăși trebuie să spun lucruri puțin convenabile pentru Ciucă. Nu-i vina lui că s-a trezit eroul de la Nassirya. Vina aparține unui reporter de radio, care a făcut o tevatură întreagă. În condițiile în care Ciucă n-a fost la Nassirya! Acolo a acționat un contigent italian. La un moment dat, înaltul contigentului italian i-a cerut sprijinul lui Ciucă și el a spus, dom' le, dacă nu am apărare de la București, nu merg! Și nici nu a cerut aprobarea de la București. Și spun lucrul acesta, pentru că la acel moment eram șeful forțelor terestre și ar fi trebuit să știu, dacă se cerea această aprobare. Deci asta este cu eroul de la Nassirya. Îmi pare rău pentru el, că a acceptat această situație”.

 

Cu bocancii la muzeu

”Vreau să vă spun ceva. Nu lui i-a venit ideea să își ducă bocancii la muzeu. Vedeți, așa se pot naște nu eroi. Datorită faptului că oamenii nu rezistă la tentații, au o slabă rezistență la tentații, când cineva încearcă să le ridice osanale ei nu sunt în stare să spună nu, le acceptă. Și așa s-a născut dintotdeauna ceea ce numim, cultul personalității. Că unii din jur, ca să își rezolve ei niște mărunțișuri ale lor, niște porcărioare ale lor, ridică osanale. Și cel care nu are rezistență la tentație, le acceptă și își trimite bocancii la muzeu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro