„Farmacia Naturii”. Despre plante cu proprietăți terapeutice, la Muzeul Brăilei „Carol I” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Farmacia Naturii”. Despre plante cu proprietăți terapeutice, la Muzeul Brăilei „Carol I”

• evenimentul a avut loc marți, 28 mai, la Secția Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I” • muzeograful Georgiana Papurică le-a explicat elevilor de clasa a XII-a de la Liceul cu Program Sportiv, despre flora spontană, despre plantele aromatice și despre fitoterapie

 

„Farmacia Naturii” este titlul unui inedit proiect și al colocviului desfășurat marți, 28 mai, începând cu ora 13.00, la Secția Științele Naturii (din Parcul Monument) aparținând Muzeului Brăilei „Carol I”.

„Având în vedere tendințele actuale la nivel global de utilizare responsabilă a resurselor naturale, respectiv promovarea sustenabilității, s-a născut și ideea acestei manifestări intitulată „Farmacia Naturii” în cadrul Muzeului Brăilei „Carol I” - Secția Științele Naturii. Vremea rece și ploioasă nu i-a împiedicat pe elevii clasei a XII-a C, de la Liceul cu Program Sportiv Brăila, coordonați de prof. Dan Mihai Gheorghiță, să ne onoreze cu prezența la muzeu, unde am explorat împreună câteva din proprietățile plantelor cu virtuți terapeutice”, a precizat muzeograful Georgiana Papurică, organizatorul ineditei manifestări, care le-a fost și ghid oaspeților de la LPS.

Pe parcursul întâlnirii de la Secția Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I”, elevii au purtat discuții cu muzeograful brăilean despre domeniul fitoterapiei și au putut afla noutăți cu privire la unele plante din flora spontană, precum ciulinul, păpădia, iedera, floarea soarelui etc. Gazde și oaspeți au explorat împreună „universul plantelor de leac” și chiar au identificat „pe viu”, cu ajutorul simțurilor, plante aromatice și condimentare, precum lavanda, menta, salvia, roinița, măghiranul, caprifoiul, trandafirul de Damasc, leușteanul, mărarul, piperul sau usturoiul. Elevii au savurat, cu acest prilej, un delicios ceai preparat exclusiv din plante aromatice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro