Mergi la conţinutul principal

„Ia, de la meșteșug la măiestrie” - expoziție vernisată la Secția Etnografie a Muzeului Brăilei

• expoziția include lucrările a zeci de elevi de la Școala Gimnazială Siliștea, Școala Gimnazială Siliștea - Structura Muchea, Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Măxineni și Școala Gimnazială „Nikos Kazantzakis” Brăila • expoziția de la Etnografie poate fi vizitată până la jumătatea lunii iulie

 

„Ia, de la meșteșug la măiestrie” este denumirea expoziției cu lucrări de artă populară realizate de elevi, vernisată sâmbătă, 22 iunie, la Secția Etnografie a Muzeului Brăilei „Carol I”, de pe Strada Polonă nr. 14. Expoziția poate fi vizitată până la jumătatea lunii iulie. 

„Ia românească, sărbătorită în fiecare an în ziua de 24 iunie, este mai mult decât un simplu obiect vestimentar, reprezintă o parte importantă din moștenirea noastră culturală și spirituală. O modalitate de a ne conecta cu trecutul nostru și de a ne păstra identitatea culturală vie sunt activitățile creative organizate de Muzeul Brăilei „Carol I”, adresate tinerilor”, precizează Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă a muzeului brăilean.

Astfel de ateliere, coordonate de Elena Albu, au adunat laolaltă lucrările a zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale Siliștea, coordonatoarea proiectului „În orizontul tradițiilor”, ai Școlii Gimnaziale Siliștea - Structura Muchea, ai Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din Măxineni și ai Școlii Gimnaziale „Nikos Kazantzakis” din Brăila, reunite în expoziția organizată sâmbăta trecută, la Secția Etnografie și Artă Populară, cu sprijinul muzeografului Gabriela Cloșcă, șef al Secției Etnografie.  

„Felicităm profesorii implicați în proiect, pentru inițiativa transmiterii valorilor culturale către generațiile viitoare, esențială pentru păstrarea identității noastre ca popor! De asemenea, felicităm elevii pentru talent și răbdare, pentru entuziasmul cu care au lucrat și pentru spiritul de echipă de care au dat dovadă! Mulțumim pentru găzduire doamnei Gabriela Cloșcă, șef Secția Etnografie și Artă Populară. Prin educarea și implicarea tinerilor în activități care să valorifice portul tradițional, ne putem asigura că tradițiile noastre nu vor dispărea și vor continua să fie apreciate și respectate”, a mai precizat Elena Albu, educator muzeal la Secția Artă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro