• la începutul săptămânii, elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Băncilă”, însoțiți de muzeografi, au participat la o miniexpediție în Grădina Mare, pentru a descoperi speciile de arbori și arbuști care definesc peisajul citadin brăilean • cei mici au mers mai apoi la Centrul Cultural Nicăpetre, unde au dat frâu liber creativității la atelierul Mandala Leaf & Seed Art, folosind materiale culese din natură: frunze și semințe
Luna Pădurii (15 Martie - 15 Aprilie) a fost sărbătorită așa cum se cuvine la Muzeul Brăilei „Carol I”, în cel mai frumos mod: explorând mediul înconjurător și lăsându-i pe copiii participanți la evenimentul „NATURART. Simbioza dintre natură și artă” inspirați de ceea ce au văzut.
Astfel, la începutul acestei săptămâni, în ajunul Bunei Vestiri, elevii clasei a II-a A de la Școala Gimnazială „Ion Băncilă” Brăila, îndrumați de prof. Simona Dumitru și însoțiți de muzeograful Fatme Nistoroi, muzeograful Georgiana Papurică, referentul Elena Buzea și inginerul de sistem Cristian Pușcașu, de la Muzeul Brăilei „Carol I”, au pornit într-o inedită „expediție” în Grădina Publică, unde au descoperit speciile de arbori și arbuști care definesc peisajul citadin brăilean. Înarmați cu hărți personalizate și curioși să afle cât mai mult despre natură și despre Luna Pădurii (Luna plantării arborilor), copiii au învățat „pe viu” despre importanța pădurilor și conexiunea lor cu arta.
„După această plimbare, ne-am adunat la Centrul Cultural Nicăpetre, de pe Strada Belvedere, unde am dat frâu liber creativității la Atelierul Mandala Leaf & Seed Art. Am înțeles drumul de la sămânță la cer în sculptura lui Nicăpetre, „Devenire”, și am experimentat cu frunze și semințe compoziții artistice mai mult sau mai puțin simetrice, dovedind că natura este cea mai bună sursă de inspirație. A fost o zi plină de învățare, explorare și creativitate. Mulțumim tuturor participanților pentru entuziasm și bucuria de a descoperi natura prin artă! Ne revedem curând pentru noi aventuri NATURART!”, a consemnat, imediat după expediția în Grădina Mare, muzeograful Georgiana Papurică, de la Secția Științele Naturii a muzeului brăilean.