In conformitate cu "raportul economic explicativ", din acest buget "s-au achitat drepturile salariale - pentru cei circa 800 de angajati, n.r. - precum si drepturile copiilor aflati la asistenti maternali profesionisti, respectiv hrana, sume pentru nevoi personale, echipament, cazarmament si materiale igienico-sanitare". De asemenea, "copiii institutionalizati au beneficiat de drepturile legale, precum si de cadouri si alimente traditionale pentru masa de Craciun si Revelion, dar au fost efectuate si lucrari de reparatii, pentru imbunatatirea spatiilor respective". Desi ar trebui sa fie mai explicit in privinta sumelor exacte cheltuite pentru fiecare dintre aceste scopuri, raportul se rezuma la aceste date generale, care fac imposibila analiza clara a modului in care au fost cheltuiti banii. De asemenea, se precizeaza in document ca in cursul anului 2006, bugetul initial al activitatii de asistenta sociala a fost de 3,424 milioane RON, care a fost majorat ulterior cu 800 mii lei, la rectificarea bugetara. Si la acest capitol, explicatiile sint prea putin concrete, in raport aratindu-se ca din acest buget "s-au efectuat lucrari de reparatii pentru amenajarea spatiului centrului de Ingrijire si Asistenta pentru persoane adulte cu handicap, s-au achizitionat bunuri necesare dotarii centrului. Tinerii institutionalizati in centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala Baraganu, Centrul de Gazdurire Temporara a Tinerilor cu Dizabilitatii au beneficiat de echipament, materiale igienico-sanitare, rechizite si drepturi banesti pentru satisfacarea nevoilor personale. Cu ocazia Sarbatorilor de iarna, tinerii au beneficiat de cadouri si alimente traditionale pentru masa de Craciun si Revelion". Pe partea de asistenta sociala in caz de invaliditate, subventionata din bugetul de stat, bugetul initial a fost de 9,176 milioane lei, suplimentat apoi printr-o rectificare cu 496 mii lei. Din acest buget, "s-au achitat toate drepturile (ajutoare speciale platite persoanelor cu handicap, alocatiile copiilor cu handicap, abonament radio-TV, transport interurban, energie electrica)"- asa suna explicatia data consilierilor, privind modul in care s-au cheltuit banii.
In contextul in care nu este clar care este ponderea in buget a fiecarei cheltuieli, concluzia sefului DGASPC, Alexandru Sculschi, este urmatoarea: "Referitor la activitatea financiara a anului 2006, consideram ca fondurile alocate de la bugetul de stat si bugetul local au fost suficiente, fiind posibila desfasurarea activitatii in bune conditii. Apreciem ca fiind benefica atragerea fondurilor externe nerambursabile in derularea proiectelor mentionate mai sus, ceea ce ne-a permis atingerea obiectivelor propuse in strategia Judeteana privind Protectia Copilului si Asistenta Sociala in judetul Braila".
Dat fiind ca din informatiile furnizate in raport nu putem sa ne formam o opinie contrara - de fapt, nu putem sa ne formam nici un fel de opinie -, nu avem decit sa-l credem pe cuvint...