5,9 milioane de lei pentru renovarea viitorului sediu al Casei de Pensii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

5,9 milioane de lei pentru renovarea viitorului sediu al Casei de Pensii

Încă un contract frumos pentru "Concivia": aproape 5,9 milioane de lei (fără TVA) pentru reabilitarea şi consolidarea fostei Policlinici de Copii de pe Călăraşilor, actualmente proprietatea Casei de Pensii. Acest lucru demonstrează încă o dată - dacă mai era nevoie! - că nimic notabil din ce înseamnă reabilitări, consolidări sau modernizări de clădiri pe bani publici nu scapă acestei firme. Acum, iată, are în portofoliu un contract de 1,2 milioane de euro câştigat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) prin procedura selecţiei de oferte.
Potrivit anunţului de atribuire publicat zilele acestea, "Concivia" a fost singurul ofertant acceptat la procedura lansată de Casa de Pensii Brăila ca beneficiar al lucrărilor prinse în contract. De la un preţ estimat al contractului de 6,17 milioane lei (fără TVA), oferta firmei brăilene a fost de aproape 5,9 milioane lei, adică aproximativ 300.000 lei mai puţin. Criteriul de selecţie a fost "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic" în care 70% din punctaj a fost acordat pe componenta de preţ, 20% pentru perioada de garanţie şi 10% pentru perioada de intervenţie pe perioada de garanţie în vederea remedierii problemelor semnalate de beneficiar.
Contractul este multianual, pe o perioadă de 48 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, în funcţie de alocările de fonduri făcute de Casa Naţională de Pensii special pentru acest proiect. Clădirea, încadrată ca monument istoric, va fi consolidată începând de la fundaţie şi structura de rezistenţă. Toate lucrările se vor efectua sub stricta observaţie a celor de la Muzeul de Istorie a Brăilei şi de la Direcţia de Cultură şi Culte pentru că, în final, trebuie să respecte arhitectura şi toate elementele de design, aşa cum au fost gândite iniţial. De punctat faptul că acest proiect a primit, în urmă cu un an, şi avizul din partea Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice. "Dacă este să ne raportăm la suprafaţă, în mod cert nu ne este necesară în totalitate, dar fiind în proprietatea noastră şi existând disponibilitate din partea Casei Naţionale de Pensii (CNP) să aloce fonduri, noi suntem obligaţi să o restaurăm. Un prim motiv ar fi şi faptul că starea imobilului este degradabilă şi fiind amplasat într-o zonă de sit istoric, în centrul oraşului este nepotrivit să fie lăsat în paragină şi să nu-l refacem. Este şi obligaţia noastră ca proprietar al acestei clădiri", a explicat Sorin Enache, directorul executiv al CJP Brăila.
De precizat că acest imobil situat pe Calea Călăraşilor nr. 14, colţ cu strada Campiniu, a fost construit în anul 1937, din banii sistemului de asigurări sociale din perioada interbelică, fiind inclus în lista clădirilor istorice din Brăila. În perioada anilor 1997 - 1998, când clădirea se afla în administrarea Direcţiei Serviciilor Publice, s-a încercat o consolidare pe tronsonul de pe strada Campiniu. S-a intervenit numai la partea de fundaţie, fără ca lucrările să se ducă la bun sfârşit din cauza lipsei banilor. Pentru că au rămas expuse intemperiilor, structurile de rezistenţă ale imobilului s-au degradat, iar alte tentative de reabilitare şi consolidare nu au mai avut loc pentru că, între timp, Casa Judeţeană de Pensii Brăila a demarat în instanţă procedura de reintrare în posesie asupra acestei clădiri. Prin Sentinţa civilă nr. 341/2002 instituţia a câştigat procesul, preluând efectiv clădirea, doi ani mai târziu. Au urmat numeroase expertize care au stabilit necesitatea urgentă de consolidare şi reabilitare, însă din cauza lipsei banilor lucrările au tot fost amânate. În vara 2008 a fost organizată licitaţia pentru achiziţia serviciului de proiectare, consolidare, reabilitare a imobilului. Firma care a câştigat licitaţia a realizat studiul geotehnic, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a întocmit proiectul tehnic, care a fost recepţionat de Casa de Pensii în decembrie 2008. Abia anul trecut s-au găsit şi banii pentru lucrări şi, iată, că acum procedura s-a încheiat cu atribuirea contractului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro