Administrația Chiriac. Noi investiții pentru Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. Noi investiții pentru Brăila

* președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (șeful PSD Brăila) a vorbit, recent, despre o serie de investiții din județ * pentru unele s-a obținut finanțare, altele sunt în derulare în timp ce pentru câteva se negociază în prezent * pe scurt, creionarea realizării a două centrale eoliene în zona localităților Ulmu și Zăvoaia, finalizarea Drumului Județean 202D între satele Pitulați și Mihail Kogălniceanu (primul proiect semnat pe programul național de investiții ”Anghel Saligny”), precum și diverse alte atrageri de fonduri realizate de către primarii PSD din județ (cu sprijin din partea CJ Brăila) pentru localitățile pe care le conduc * Chiriac s-a arătat încântat de implicarea primarilor, dar și de sumele atrase în Județul Brăila

 

 

 

 

Val de proiecte dinspre tabăra PSD anunțate, recent, de președintele organizației județene, șeful Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac. Demararea de discuții cu investitori pentru realizarea a două centrale eoliene în zona localităților Ulmu și Zăvoaia, finalizarea Drumului Județean 202D între satele Pitulați și Mihail Kogălniceanu (primul proiect semnat pe programul național de investiții ”Anghel Saligny”), fonduri europene atrase pentru o serie de proiecte propuse de către primarii PSD din județ - acestea sunt doar câteva dintre investițiile promovate de șeful CJ Brăila în ultima perioadă pe rețelele de socializare. Mai mult, Chiriac a ținut să îi felicite pe toți primarii social-democrați care s-au implicat la dezvoltarea județului.

Poate cel mai interesant proiect anunțat de șeful CJ Brăila este cel legat de realizarea unor centrale eoliene în județ. Chiriac a precizat că a participat la o discuție recentă cu reprezentanții companiei Emergy Stribog SRL, subsidiară a EMERGY AS, din Norvegia, deoarece există interesul pentru realizarea a două centrale eoliene și a instalațiilor necesare lângă Ulmu și Zăvoaia.

Continuăm dezvoltarea în domeniul energiei eoliene și județul Brăila va avea parte de noi surse verzi și curate de energie în zona localităților Ulmu și Zăvoaia. Am discutat cu reprezentanții companiei Emergy Stribog SRL, subsidiară a EMERGY AS, din Norvegia care și-au prezentat intențiile de a realiza învestiții în două centrale eoliene și instalații conexe, în județul Brăila. Proiectele vor aduce beneficii pentru comunitățile locale, facilitând dezvoltarea lor economico-socială. Am arătat deschiderea și susținerea față de investițiile private și i-am asigurat pe reprezentanții companiei că procesul de autorizare a proiectelor în județul Brăila este unul rapid, certificatele, acordurile și autorizațiile pot fi emise de către CJ, cu celeritate, în condițiile legii. Centralele eoliene reprezintă al doilea mare producător de energie electrică în România, care se numără printre țările cu cel mai mare potențial de energie eoliană din Europa de Est”, a precizat Chiriac într-o postare pe Facebook, alături de fotografii de la întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții companiei.

Tot pe aceeași cale, președintele Consiliului Județean Brăila a dorit să anunțe că s-a finalizat primul proiect semnat în județul nostru în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”: Drumul Județean 202D între satele Pitulați și Mihail Kogălniceanu.

Am finalizat primul proiect semnat pe programul național de investiții «Anghel Saligny». Vorbim de modernizarea a aproximativ 8 km de drum județean, între localitățile Pitulați și Mihail Kogălniceanu, comuna Scorțaru Nou. Contractul de finanțare a fost semnat la începutul anului 2023 și a avut o valoare de 26 milioane de lei. Pe lângă modernizarea drumului, s-a reabilitat și podul peste râul Buzău din localitatea Scorțaru Nou”, a precizat sursa citată.

Chiriac a dorit să reamintească faptul că la nivelul Consiliului Județean se administrează 604 kilometri de drumuri județene, din care s-au reabilitat 547 km până în prezent.

Consiliul Județean are în administrare 604 km drumuri județene. Starea drumurilor județene în momentul de față este de la bună la foarte bună, din 2016 și până în prezent fiind reabilitați 547 de km de drum, iar până la finalul anului viitor județul Brăila poate fi primul județ cu toate drumurile asfaltate. Au rămas 57 de km de drum județean de reabilitat pentru care Consiliul Județean are proiecte depuse spre finanțare europeană sau guvernamentală”, a mai punctat liderul PSD Brăila.

 

CJ Brăila, sprijin pentru proiectele primarilor și în 2024

Președintele CJ a dorit să puncteze și câteva proiecte aflate în derulare la nivelul câtorva primării din Județul Brăila, unele dintre ele realizate cu finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții, altele prin Programul ”Anghel Saligny” sau prin cofinanțare din partea instituției pe care Chiriac o conduce.

Infrastructura educațională din comuna Stăncuța va fi reabilitată și eficientizată energetic printr-un proiect în valoare de 30 de milioane de lei, proiect ce a fost depus la Compania Națională de Investiții. Consiliul Județean cofinanțează cu suma de 200.000 lei construirea unei săli de evenimente, împrejmuire teren și sistematizare verticală în localitatea Cuza-Vodă. Felicit primarul comunei, pe colegul meu Nicu Turcu, pentru preocuparea permanentă în dezvoltarea și modernizarea comunei. La Stăncuța se află una dintre cele mai performante echipe PSD care administrează cu răspundere problemele comunității”, a afirmat Chiriac.

Acesta a dorit să precizeze și că programul de cofinanțare pe anul 2023 se încheie cu trei proiecte de dezvoltare în comunele Galbenu, Bordei Verde și Siliștea. La Galbenu este vorba despre amenajarea unui teren de sport și a grupului sanitar în satul Zamfirești, unde Consiliul vine cu o contribuție de 200.000 lei. La Bordei Verde se amenajează un spațiu de joacă în localitatea Lișcoteanca, unde contribuția CJ este de 200.000 lei. Iar la Siliștea se amenajează un teren de tenis, un loc de joacă și o împrejmuire de teren în satul Mărtăcești. Contribuția CJ Brăila este tot de 200.000 lei.

La finalul programului de cofinanțare pe anul 2023, anunț cu mândrie faptul că am semnat contracte în valoare de peste 8 milioane de lei, bani ce i-am pus la dispoziția primarilor din județ pentru dezvoltarea localităților și pentru îmbunătățirea serviciilor oferite. Toate proiectele au venit la propunerea primarilor și au vizat obiective precum învățământ, sănătate, cultură, infrastructură rutieră, spații de recreere, sport. Îi felicit pe primarii care s-au implicat în depunerea proiectelor și îi asigur că și anul viitor vor avea parte de același sprijin din partea Consiliului Județean Brăila”, a mai precizat președintele PSD Brăila.

De asemenea, Chiriac a mai atras atenția asupra semnării încă unui contract în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” de către un alt primar PSD. Este vorba despre reabilitarea unui drum comunal în Jirlău.

Daniel Drăguț, primarul comunei Jirlău a reușit să atragă în comuna pe care o administrează suma de 4 milioane de lei, bani pe care îi va folosi pentru reabilitarea drumului comunal 44, între Jirlău și Pintecani. Astfel, jirlăienii vor avea o ruta scurtă și accesibilă spre comuna Galbenu. Drumul va fi reabilitat ca la carte, prevede construirea a 2 podețe și asfaltarea a 2 km. Localitățile județului Brăila merg în direcția dezvoltării, iar banii puși la dispoziție prin PNI Anghel Saligny, contribuie la modernizarea și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru toți locuitorii. Felicitări, domnule primar pentru această reușită și pentru toate proiectele inițiate la nivelul comunei Jirlău”, a conchis Chiriac.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro