• luni, 7 aprilie, preotul protopop Ștefan Constandache, însoțit de reprezentanții mai multor parohii, le-au oferit celor 60 de asistați de la Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă produse igienico-sanitare, articole vestimentare și alimente neperisabile • și-au adus aportul nu mai puțin de 28 de parohii ortodoxe din municipiul Brăila
Milă și filantropie în preajma sărbătorilor Sfintelor Paști. Luni, 7 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în bisericile creștine ortodoxe au continuat activitățile social-filantropice desfășurate în preajma marilor sărbători, beneficiari fiind persoanele cu posibilități materiale reduse, singure și cel mai adesea aflate în situații cu risc social crescut.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur, un astfel de program social-filantropic a fost cel organizat de către Protoieria Brăila la Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă (Adăpostul de noapte de pe Strada Eroilor, din cartierul Vidin) din municipiu. Programul eparhial se desfăşoară, an de an, în baza Protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Protopopiatul Brăila, şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Brăila.
Cu acest prilej, s-au oferit celor aproximativ 60 de persoane găzduite în Adăpostul de noapte produse igienico-sanitare, îmbrăcăminte, alimente neperisabile şi alte daruri necesare îngrijirii personale, achiziționate cu sprijinul preoților și al credincioșilor din 28 de parohii din municipiul Brăila. Valoarea totală a ajutoarelor oferite de reprezentanții Bisericii într-o singură zi la Adăpostul de noapte a fost de 20.000 de lei. Trebuie precizat faptul că parohiile brăilene oferă în mod constant sprijin spiritual şi material acestor nevoiași. Parohia „Sf. Antonie cel Mare” din Vidin, spre exemplu, le oferă asistaților de la Adăpostul de noapte câte o masă caldă, precum și pachete cu alimente.
Reamintim faptul că beneficiarii serviciilor sociale acordate în cadrul Adăpostului de noapte din cartierul Vidin sunt persoane adulte fără adăpost, cu precădere cele dependente de stradă, afectate fizic și psihic, cu șanse minime de inserție, persoane care nu au însă afectată independența fizică. Grupul țintă al adăpostului de noapte este alcătuit din persoane care nu au locuință proprietate personală sau care trăiesc într-o locuință improprie și realizează venituri reduse de până la nivelul pensiei sociale minime garantate. Cazarea persoanei asistate în Adăpostul de noapte se realizează pe o durată de maxim 12 ore, de la ora 19:00 la ora 07:00. Totodată, primirea beneficiarilor în Adăpostul de noapte se realizează în intervalul orar 19:00 - 22:00.