Formaţia brăileană a avut o prestaţie bună per ansamblu, pe stadionul Giuleşti, dar rezultatul nu este unul conform cu realitatea din teren. "Rezultatul este unul dezastruos, important pentru noi este însă faptul că am făcut un joc bun. Arbitrii ne-au ciupit atât cât a trebuit ca să încline balanţa în favoarea gazdelor. Primul gol a fost din ofsaid, la 1-0 pentru Rapid nu ne-au acordat penalty la acţiunea lui Petean, la 1-1 Onofraş a fost placat ca la rugby", a fost prima reacţie a antrenorului Alin Pânzaru, la încheierea partidei.
Rapid a irosit prima şansă de gol prin Trandu, care a şutat peste poartă, iar nouă minute mai târziu bucureşteanul a fost imitat, la poarta cealaltă, de Onofraş. Martin (min. 1) l-a văzut ieşit din poartă pe Mitrea şi a încercat un lob de la distanţă, însă mingea a trecut pe lângă ţintă. Gazdele au deschis scorul în minutul 23, prin Cioablă, însă oaspeţii au contestat îndelung decizia arbitrilor de a valida golul deoarece jucătorul s-a aflat într-o mare poziţie de ofsaid în momentul preluării mingei. "Înainte ca balonul să ajungă la jucătorul rapidist el a fost deviat de Stănciulescu, iar potrivit noilor prevederi ale UEFA, se consideră minge de la adversar", a fost explicaţia centralului Adrian Comănescu, astfel că reuşita gazdelor a fost validată. După primirea golului brăilenii au preluat iniţiativa, iar la una dintre acţiuni Petean a intrat în careul gazdelor, a trecut mingea pe lângă un fundaş, a fost faultat, însă centralul nu a acordat penalty oaspeţilor. A urmat o dublă intervenţie a lui Mitrea în faţa lui Martin, iar în minutul 30 Dacia Unirea a reuşit, totuşi, să egaleze prin Alexandru Muscă. A fost o acţiune pe partea dreaptă, Roşu i-a pasat lui Petean, acesta a centrat în careu, iar Muscă l-a executat cu sânge rece pe portarul Romero. Jocul a fost echilibrat în următoarele minute. Onofraş a fost luat în braţe de unul dintre fundaşii gazdelor, dar nici de această dată nu s-a acordat penalty, însă chiar la ultima fază a primei reprize apărarea brăileană a gafat, iar George Ganea a adus Rapidul în avantaj.
Brăilenii au fost urmăriţi de ghinion în repriza a doua
Primele minute ale reprizei a doua au aparţinut brăilenilor, Muscă a avut din nou şansa de a înscrie, însă atacantul a şutat din unghi şi mingea a ocolit cadrul porţii. La mijlocul părţii secunde defensiva brăileană a fost din nou prinsă pe picior greşit, iar Rapidul a punctat pentru a treia oară, autorul golului fiind Răzvan Trandu. Dacia Unirea a replicat prin Frunză, mingea şutată de căpitanul de echipă al oaspeţilor a lovit bara, a revenit în faţa porţii însă, uşor incomodat de un adversar, Muscă a şutat peste transversală. Pe finalul meciului, şi Marius Dima şi-a trecut numele pe lista ratărilor, astfel că Rapid s-a impus în derby-ul etapei cu 3-1, în faţa formaţiei Dacia Unirea. În urma acestei înfrângeri gruparea de la Dunăre a coborât pe locul al doilea în clasament.
"Nu pot să nu recunosc faptul că Rapid este o formaţie foarte bună, însă tot atât de adevărat este faptul că echilibrul partidei a fost rupt de golul din ofsaid marcat de Rapid. Nouă nu ne-a fost adusă la cunoştinţă această nouă directivă a UEFA. Echipele din Liga a II-a şi a III-a sunt bune doar pentru a plăti taxe la FRF, atât, nu să fie informate în privinţa tuturor modificărilor aduse jocului de fotbal. Meciul a fost frumos şi s-a ridicat la nivelul unui derby, rezultatul mi se pare puţin exagerat. Am avut un penalty clar neacordat, am avut şi neşansă, asta este, acum trebuie să ne concentrăm pentru următoarele partide", a declarat Alin Pânzaru.
Rapid: Romero - Kusnir, Robuste, Monzo, V. Nicolae - Trandu, Moke - Martin (min. 84: Jeslinek), Tudoran (min. 34: G. Ganea), Popa (min. 90: Josl) - Cioablă.
Antrenor: Dan Alexa
Dacia Unirea: Mitrea - Niţă, Ghiocel, Ivan, Stănciulescu - Olenic (min. 84: Dima) - Frunză, Roşu, Petean (mi. 68: Iosofache), Onofraş (min. 68: Puşcaşu) - Muscă.
Antrenor: Alin Pânzaru