* incidentul s-a produs joia trecută, când cei doi elevi s-au luat la ceartă în timpul unei activități ce se derula în curtea școlii * conducerea unității de învățământ a chemat Poliția pentru ca lucrurile să nu degenereze * pe de altă parte, noua directoare vrea pentru elevii acestei școli “un drum educațional corect” și “să nu mai fie stigmatizați”
De la neînțelegeri s-a ajuns la bătaie! O astfel de altercație a fost joia trecută, în scandal fiind implicați doi elevi de la Școala Gimnazială “Nikos Kazantzakis”. După cum ne-a declarat conducerea școlii, incidentul s-a întâmplat în timpul unei activități ce se derula în curtea școlii. Cei doi elevi, unul de 14 ani și unul de 16 ani, aveau dispute mai vechi și au început să își arunce vorbe urâte, după care elevul de 16 ani ar fi fost agresat de către colegul lui mai mic. Pentru ca lucrurile să nu degenereze, conducerea școlii a solicitat intervenția Poliției.
“Pentru că îmi doresc să rup acest lanț prin care elevii au conflicte la școală și pentru prevenirea delicvenței juvenile, am considerat necesar să sunăm la Poliția Municipiului Brăila pentru a remedia acest conflict înainte să ia amploare. A fost mai degrabă un schimb de replici foarte acide și nu o bătaie zdravănă. Dar se crease un disconfort foarte mare în fața școlii, ceea ce nu se cade să existe la o școală. Poliția Municipiului Brăila ne-a sprijinit în rezolvarea conflictului. Ei provin și din mediul din care provin și încercăm în preajma școlii să nu mai existe așa ceva”, ne-a declarat prof. Daniela Surdu, noua directoare a Școlii Gimnaiale “Nikos Kazantzakis”.
Acesta ne-a spus că cei doi elevi au mai provocat probleme și în trecut, însă dincolo de comportamentul lor acești copii au nevoie de sprijin pentru a fi aduși pe calea cea bună. Tocmai de aceea, noua directoare a unității de învățământ susține că va lua măsuri mai stricte pentru ca astfel de incidente să se mai repete.
“Ei sunt copii până la urmă și au nevoie de ajutor. Trebuie ca ei și elevii școlii noastre să urmeze un drum educațional corect, iar anul acesta școlar îmi doresc cel mai mult să găsesc acele soluții, protocoale, parteneriate, în care să înțeleagă că și ei au dreptul la educație, să nu mai fie stigmatizați. Eu militez pentru drepturile lor și îmi doresc să ne știe lumea pentru lucrurile frumoase pe care le facem. Dacă se încearcă o dată, de două ori, să se ia măsurile corecte și legale, pas cu pas, poate lucrurile se vor schimba”, ne-a mai prof. Daniela Surdu.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila ne-au transmis că au întocmit dosar penal în acest caz și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.