Ansamblul fântânii cinetice de pe Esplanadă a intrat în reparații | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ansamblul fântânii cinetice de pe Esplanadă a intrat în reparații

• lucrările ar trebui să fie gata până la 1 mai, când se intenționează repornirea fântânii • se curăță cu acid citric piesele de inox și urmează să fie repuse pe poziție plăcile de travertin desprinse de pe soclu și de pe bazine • se caută soluții și pentru refacerea corespunzătoare a hidroizolației bazinelor

 

Compania de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila a luat notă despre situația nu tocmai bună a ansamblului de fântâni arteziene de pe Esplanadă și transmite că acest obiectiv este în prezent supus unui proces detaliat de întreținere și reparații, pentru a fi pregătit pentru repornire până la 1 mai 2025.

”Unul dintre aspectele importante ale lucrărilor de întreținere este curățarea pieselor metalice cu acid citric, pentru îndepărtarea depunerilor de calciu formate din cauza condițiilor de iarnă și verificarea instalațiilor, pentru a asigura o funcționare optimă.

Această revizie anuală este o procedură standard, care se efectuează în fiecare primăvară, înainte de repornirea fântânilor arteziene. În plus, lucrările de întreținere vor include și recondiționarea soclului fântânii cinetice, deoarece mai multe plăci de Travertin s-au desprins și au căzut. S-a depus deja o solicitare pentru achiziționarea materialelor necesare acestei reparații. Plăcile de Travertin au fost comandate, dar procesul de achiziție durează pentru că trebuie găsite, în primul rând, nuanțele potrivite”, ne-a informat conducerea CUP ”Dunărea”.

Aceeași sursă precizează că și bazinele instalațiilor de pe Esplanadă vor beneficia de o reparație capitală a hidroizolației acestora în curând, pentru a se asigura durabilitatea și funcționarea corespunzătoare pe termen lung.

”Aceste măsuri sunt esențiale pentru menținerea în bune condiții a fântânii cinetice”, conchid reprezentanții CUP ”Dunărea” Brăila.

Pentru găsirea unei soluții de fixare corespunzătoare a plăcilor de travertin ar putea fi consultați specialiștii încă disponibili ai secției Anticoroziv din cadrul fostului Combinat Chimic de la Chiscani. Secția respectivă se ocupa nu doar de întreţinerea instalaţiilor și rezervoarelor metalice aflate mereu în contact şi sub influenţa nocivă a unor produse chimice (în stare lichidă şi solidă) precum acidul sulfuric, soda caustică, hipocloritul de sodiu, hidrogenul sulfurat, sulfura de sodium, dar şi de pavimentele, adezivii şi placajele speciale din secţiile şi fabricile de pe platforma chimică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro