Cel de-al treilea obiectiv la care viseaza cu ochii deschisi Stancu este podul peste Dunare: "In ce priveste podul, eu vreau sa ne dea noua, la regiune, proiectul asta, sa ne ocupam noi de el, si sa ne lase in pace, ca noi nu vrem bani nationali, ca sa-l facem. E problema noastra cum il facem, si eu am explicat cum vom proceda. Eu sint sigur ca in maximum 12 ani, podul va fi amortizat. De ce sa nu dau eu proiectul la un particular, de ce sa ma bag pe bani publici, ca sa fac podul? Mai bine-l fac pe bani europeni, la urma urmei, ca sint si nerambursabili!".
"Pentru localitatile din mediul rural sint 700 de milioane de euro anual"
Presedintele CJ considera ca daca ar fi existat o colaborare reala intre politicienii din Braila, si ar fi lucrat mina in mina, puterea cu opozitia, aceste proiecte ar fi fost demult pornite: "Acestea trei sint obiective care sint blocate, sint obstructionate de niste oameni care nu vor binele regiunii, si dupa aceea, ne mai intrebam de ce Regiunea 2 Sud-Est are problemele pe care le are. Pai daca noi, cei din interiorul regiunii, in loc sa actionam constructiv, si sa ne ajutam unii pe altii, actionam distructiv, blocindu-ne! Eu consider ca aceste trei chestiuni ce tin de infrastructura, daca vor fi realizate, vor aduce un plus de imagine, economic, de circulatie in regiune. Daca nu exploatam potentialul de care dispunem si nu dai posibilitatea fortei de munca din Braila si Galati care a mai ramas in zona, nu facem nimic".
Consilierul judetean liberal Ion Susanu a sugerat, ieri, in cadrul sedintei CJ si o alta prioritate: sustinerea dezvoltarii, din punct de vedere economic, a localitatilor din mediul rural. Stancu a admis ca este si aceasta o chestiune importanta: "Dvs stiti ca pentru localitatile din mediul rural sint 700 de milioane de euro anual, care se pompeaza in aceasta zona, pe alimentari cu apa, canalizari, dezvoltarea mediului de afaceri, etc. Noi am reusit sa oprim la Braila Pactul teritorial de resurse umane si incluziune sociala, unde CJ are presedintia, incercam sa tinem in zona noastra si asistenta tehnica, la Centrul de informare si documentare. Este vorba despre sume destul de consistente, care se vehiculeaza prin acest proiect, sute de milioane de euro. Putem sa vorbim, pe aceasta tema, despre pregatirea satenilor inclusiv ca fermier, pe cultura mare, pentru ca trebuie sa trecem la o agricultura europeana".