• au fost percheziții la adresa unui bărbat, de 51 de ani, din municipiul Brăila, unde s-a găsit și ridicat o armă neletală lungă tip pușcă, prevăzută cu lunetă, precum și 96 de bucăți proiectile, deținute ilegal • se fac cercetări penale pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar polițiștii atrag atenția că deținerea ilegală a armelor reprezintă un risc major, ce poate afecta securitatea cetățenilor
Deținătorii de arme, fie letale sau neletale, au fost cu polițiștii pe urme. Un bărbat s-a trezit cu mascații acasă, fiind efectuată o percheziție domiciliară în urma căreia s-a găsit arma neletală și zeci de proiectile, deținute ilegal. Se fac cercetări în cadrul unui dosar penal.
Astfel, la data de 7 iulie , sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.
Activitățile operative întreprinse sunt componenta unui efort mai amplu, conex Planului de acțiune derulat la nivel național, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și prevenirea producerii unor evenimente negative la regimul armelor și munițiilor. ”În urma punerii în executare a mandatului de percheziție domiciliară, la un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Brăila, au fost descoperite și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, o armă neletală lungă tip pușcă, prevăzută cu lunetă, precum și 96 de bucăți proiectile calibru 4,5 mm, deținute ilegal. Deținerea ilegală a armelor reprezintă un risc major, cu potențial de a afecta grav ordinea publică, dar și integritatea fizică și securitatea cetățenilor”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
Acțiunile structurilor polițienești, orientate spre identificarea, investigarea și destructurarea rețelelor implicate în traficul ilicit de arme, contribuie substanțial la consolidarea climatului de siguranță în societate.
Potrivit polițiștilor, este esențial ca fiecare cetățean să fie conștient de responsabilitatea legală și morală ce derivă din manipularea și deținerea armelor, în special în afara normelor legale, și de consecințele asociate unor astfel de fapte.