Mergi la conţinutul principal

Brăilenii sunt așteptați la Târgul de ceramică, textile și produse tradiționale

* deschis cu ocazia Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, târgul își așteaptă oaspeții până pe 24 iulie, în zona scenei de pe Esplanadă * în cele 15 căsuțe puse la dispoziție de Primărie, sunt prezenți meșteri populari, artizani si creatori de frumos, care expun marochinărie, țesături, ceramică, produse apicole, lavandă și produse handmade

 

 

 

Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria Municipiului Brăila organizează, în perioada 18-24 iulie, Târgul de ceramică, textile și produse tradiționale prilejuit de cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”.

Pentru ediția 2025 a târgului devenit, deja, tradiție, municipalitatea a alocat un număr de 15 căsuțe, lângă scena de pe Esplanadă, la care sunt prezenți meșteri populari, artizani și creatori de frumos care expun marochinărie, țesături, ceramică, produse apicole, lavandă și produse handmade care mai de care mai interesante. De asemenea, în cadrul târgului, este amenajată o zonă gastronomică, reprezentată de comercianți locali, unde oaspeții vor putea degusta și vinul prezentat de reprezentanții Stațiunii de cercetare-dezvoltare pentru viticultură și vinificatie Bujoru, alături de delicioasele produse de patiserie.  

Dintre meșterii și artizanii care au răspuns invitației Centrului de Creație de a participa la Târgul de ceramică, textile și produse tradiționale, amintim pe Gina Chelaru („Căsuța cu pisici”), Loredana Iorga („Honey Loriana Bio”), Lăcramioara Țiripa („Lavandă Bio Brăila”), Atelierul mâinilor iscusite al CJCPCT Brăila, coordonator Lucia Moran, Florin Spiridon (meșter cojocar), Atelierul de revitalizare a țesturilor tradiționale al CJCPCT Brăila, Steluța Bălan, Amway, Atelierul de ceramică al CJCPCT Brăila, Mirela Popa, Tatiana Mincă și, nu în ultimul rând, Gianina Matei.

Sâmbătă, 19 iulie, la târg va fi prezent Ansamblul de jocuri populare „Constantin Condruz”, din comuna Gemenele, câștigătorul Premiului I la secțiunea „Cântec” a Festivalului „Joc și Cântec”, ediția 2024, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, iar duminică, 20 iulie, va evolua Ansamblul de dansuri populare „Hora Căzăcenilor”, din comuna Cazasu. Săptămâna de festival va fi deschisă de Ansamblul „Vulturașul”, din comuna Mircea Vodă, care va evolua luni, 21 iulie, de la ora 19:00.

„În zilele de festival, respectiv 22, 23 si 24 iulie, vor fi prezente ansamblurile „Hora Măxinenilor, din comuna Măxineni, „Mușețeanca”, din orașul Însurăței și Ansamblul „Hora”, din orașul Ianca, începând cu ora 18:00. Târgul de ceramică, textile și produse tradiționale, aflat în perimetrul scenei de pe Esplanada Dunării, vă invită să vizitați și să apreciati exponatele prezentate, să fiți parte dintr-o activitate populară menită să îmbogățească viața culturală a urbei, dar și să promoveze valorile autentice și tradițiile populare specifice zonei Brăilei în rândul tinerilor și nu numai”, au transmis organizatorii festivalului.

Reamintim că, în perioada 22-24 iulie, pe scena de la Esplanada Dunării, va avea loc, de la ora 19:00, Festivalul Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, la care Sofia Vicoveanca, Gabriela Tuță, Ilie Caraș, Constantin Enceanu, Fetele din Botoșani, Cornelia și Lupu Rednic - invitați speciali - vor fi acompaniați de Orchestra Națională „Lăutarii” din Chișinăi, Republica Moldova, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.  

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro