Traian ne-a asigurat ca se fac eforturi si pentru reducerea personalului, dar nu prin masuri fortate: "In ultimele 45 de zile, pe cale naturala, au disparut 26 de angajati, din 642. Numarul de salariati va continua sa scada, pentru ca noi am avut lucrari de investitii, prin automatizarea punctelor termice, prin transformarea unor centrale in puncte termice. In cadrul societatii se gaseste de munca pentru fiecare, si acei salariati ii putem folosi, de exemplu, la lucrari de modernizare, la inlocuit conducte. Noi incercam sa stopam pierderile, prin inlocuirea conductelor vechi, dar asta nu se poate face repede, sint lucrari de mare complexitate, pentru ca nu este vorba doar despre schimbat o teava cu alta teava. Este vorba de a schimba un sistem. Conductele acestea noi, pe care le bagam in pamint, garantate 30 de ani, au conductori prin ele, pentru depistarea eventualelor pierderi, si-mi indica mie daca s-au spart, cu precizie de jumatate de metru. Lucrurile astea se vor vedea in timp, nu asa, in citeva zile. Acest sistem de termoficare centralizat a fost creat in zeci de ani. Nu putem sa-l modernizam in doi ani, asta vreau sa inteleaga lumea".
Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, crede ca problema este mult prea serioasa ca sa nu fie dezbatuta in Consiliul Local si, daca exista vreun risc de a se ajunge la criza financiara, sa se ia masuri din timp: "Eu am avut o discutie cu cei de la CET, desi nu este apanajul Consiliului Judetean de a se ocupa de problemele acestei societati, ci al Primariei. Cred insa ca nu trebuie sa lasam aceasta chestiune deoparte, pentru ca este foarte importanta pentru populatie. Acolo ei au niste cazane foarte mari, cu care produceau abur pentru platforma chimica, iar restul se folosea pentru termoficare. Ei lucreaza in pierdere, cu acele cazane. Cred ca problema CET ar trebui sa constituie un punct de ordinea de zi a CLM, si sa se ia masurile necesare. Noi, Consiliul Judetean, putem oricind sustine un proiect de hotarire, in comun cu CLM, pentru a ajuta CET-ul. Consider ca solutia nu este sa oblige oamenii sa ramina racordati la termoficare, ci trebuie ca acest tip de incalzire sa fie o solutie viabila pentru client, in ce priveste costurile si atunci nu se mai debranseaza nimeni".
Si senatorul Aurel Simionescu este de parere ca la CET este mult de lucru, pina sa se ajunga la rentabilizarea activitatii: "CET-ul a fost construit ca sa dea abur pe platforma chimica, in conditiile in care acolo munceau 11.000 de oameni. In actuala forma, CET-ul nu va putea fi rentabil, societatea trebuie restructurata, sa aiba cazane mijlocii si mari, pentru vara si iarna, cind necesarul de energie este diferit, ca sa poata sa functioneze intr-un regim de rentabilitate. Astfel, daca raminem cu aceste cazane, oricit am moderniza si am lucra pe conducta, pe centrala, nu vom rezolva nimic. Asta, cu conditia sa nu punem un pret mare pe gigacalorie pentru ca atunci vom avea reversul medaliei, oamenii de vor debransa".