Cartea de la pagina 8: CE POŢI FACE CU DOUĂ CUVINTE, vol. coordonat de LIVIU PAPADIMA, Editura Arthur, 2012 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cartea de la pagina 8: CE POŢI FACE CU DOUĂ CUVINTE, vol. coordonat de LIVIU PAPADIMA, Editura Arthur, 2012

În prefaţa volumului Liviu Papadima încearcă să găsească răspuns la întrebarea "Cum se fac poveştile? - Din cuvinte, cum altcumva? Bine - bine, dar din cuvinte se mai fac şi tema la chimie, şi cartea de bucate a mamei - chit că mai are şi poze -, şi nota de plată la telefon - aoleu, aia are şi cifre! Ce se pune în cuvinte, ca să iasă din ele poveste?(...) Ca să se lege într-o poveste, cuvintelor le trebuie ceva care să le stârnească, să le pună în mişcare. Unii îi zic acelui ceva imaginaţie sau fantezie..."
Folosindu-se aşadar de propria închipuire, scriitori care obişnuiau să scrie pentru oameni mari - eseuri, povestiri, romane s-au lăsat convinşi să intre într-un joc frumos şi au dat naştere unor texte care, cu siguranţă, vor stârni interesul micilor cititori şi nu numai.
Textele sunt grupate în funcţie de cele două cuvinte în jurul cărora s-au sudat povestirile: "lacrima şi aripile", "cocoloşul şi exploratorul" şi "tatuajul şi pelerina". Parcurgând această carte, copiii vor intra într-o lume imaginară care le va bucura sufletul şi mintea, întâlnindu-se în paginile volumului cu lucruri cât se poate de ciudate: cu Ludovic al 3,14-lea, cu salamandra Elfandra şi 999 de mănuşi de miriapod, cu un bebeluş otolit din nori, cu un spion englez infiltrat în inima Reich-ului nazist, cu un peşte-pasăre, cu un meteor care a blocat ecuatorul... Textele sunt însoţite de ilustraţii vii, atractive, semnate Irina Dobrescu, de asemenea fiecare povestire este precedată de o scurtă biografie, redactată pe înţelesul copiilor, a celor care au uitat pentru o clipă de grijile lor de adulţi şi au coborât în lumea frumoasă a copilăriei.
Dintre autorii textelor amintim: Adina Popescu, Dan Sociu, Matei Florian, Vlad Zografi, Radu Paraschivescu, Doina Ruşti etc.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro