Cartea de la pagina 8: LEGILE FRONTIEREI, JAVIER CERCAS, Editura Humanitas, Bucureşti, 2015 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cartea de la pagina 8: LEGILE FRONTIEREI, JAVIER CERCAS, Editura Humanitas, Bucureşti, 2015

Este autorul a numeroase romane, povestiri, eseuri, articole, precum şi traduceri din engleză şi catalană. Cunoaşte consacrarea cu romanul "Soldaţii de la Salamina", apărut în anul 2001, operă premiată şi tradusă în numeroase limbi, fiind şi ecranizată în 2003.
"Legile frontierei" este un bestseller care a figurat pe listele celor mai bune romane ale anului 2012 în periodicele din Spania .
Romanul este construit sub forma unor dialoguri-interviu pe care un ziarist le ia celor implicaţi în poveste. Relatările sunt despre Spania anului 1978, aflată la graniţa dintre franchim şi democraţie, atunci când legea, într-un cartier rău famat al Geronei, era făcută de către Zarco şi gaşca lui. Ignacio Cañas, zis Ochelaristu՚, intră în banda acestuia şi ajunge să participe la tot felul de jafuri, miza crescând permanent, plecând de la poşete şi maşini şi ajungând până la bănci.
Douăzeci de ani mai târziu, lucrurile se schimbă, Ignacio fiind un celebru avocat care asigură apărarea fostului coleg, încercând să păstreze imaginea deja formată în societate a lui Zarco, devenit Antonio Gamallo, drept aceea de simbol al unei revolte salutare, al unei generaţii căzută victimă unui sistem corupt.
Romanul este unul complex, povestea fiind spusă din mai multe unghiuri, fiecare deţinând propriul adevăr. Prietenia, iubirea, maturitatea, schimbarea, adevărul sunt teme care se întrepătrund în paginile cărţii.
Evenimentele din viaţa personajelor cărţii se leagă de transformările istorice din Spania, care influenţează viaţa oamenilor: "la sfârşitul anilor şaptezeci, cartierul îşi trăia ultima etapă de splendoare, înainte ca, în anii optzeci şi la începutul anilor nouăzeci, drogurile şi haosul să-l potopească definitiv, iar primăria să profite de această decădere pentru a-l curăţa, a-i goni locuitorii şi a-l transforma în ceea ce este acum: zona cea mai elegantă a oraşului, plină de restaurante la modă, buticuri şic şi penthause-uri pentru bogaţi."
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro