Centrul istoric al Brăilei are multe imobile cu grave probleme la structura de rezistenţă, cu faţade şi calcane gata să se prăbuşească şi alte asemenea aspecte negative. Astfel de exemple se pot vedea pe str. Mihai Eminescu, Ana Aslan şi îndeosebi str. Braşoveni. Dar după cum ne-a declarat Emilena Huiu, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrarea Fondului Locativ şi Cimitirelor, „cu excepţia fostului CEC, aceste imobile nu aparţin de Primărie, iar clădirea de pe Braşoveni nr.17 este a unui proprietar din Galaţi".
Informaţia ne-a fost confirmată şi de Bica Căpităneanu, locatară a imobilului în cauză. „Am lucrat o viaţă întreagă în Progresul pe o macara de la turnătoria de fontă- bronz, şi n-aş vrea să mor tocmai acum, în şandramaua asta de casă. Cad bucăţi din acoperiş şi nimeni nu scapă viu dacă îi cade betonul ăla sau cărămizile în cap. Ce mai, e prăpăd: apa se scurge prin acoperiş până la parter! Da, proprietarul este din Galaţi, dar ne-a zis să ne reparăm singuri locuinţele".
În acest punct al discuţiei, femeia nu a putut să ne spună clar statutul celor care locuiesc acolo, însă a ţinut să adauge: „Suntem aici 5 familii, cu oameni săraci şi pensionari, însă nici nu suntem uniţi să ne gospodărim, să ne reparăm ce putem, şi nu să stăm doar cu mâna întinsă. Unul nu vrea, altul înjură, sunt şi probleme la plata apei etc. Ce mai, am ajuns să ne rugăm să cadă tot, dar să nu ne prindă nenorocirea, că murim ca şobolanii, astupaţi de moloz. Dacă am cerut sprijin la Primărie? Păi, am o cerere de vreo 20 de ani la care nu mi s-a răspuns. Au trecut nişte mahări de acolo pe strada noastră şi râdeau. Iar dacă nu ni se poate da şi nouă un acoperiş ca lumea, măcar să vină pompierii să îndepărteze pericolele astea. Dar era bine şi dacă proprietarul ar fi reparat clădirea", ne-a mai spus Bica Căpităneanu.