Ce ne spune privirea unui nou-născut | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ce ne spune privirea unui nou-născut

Faptul că un nou-născut poate privi un timp mai lung sau mai scurt un obiect sau o persoană ar putea anunţa viitoare probleme de comportament în copilărie - cel puţin aşa arată un nou studiu realizat de o echipă de cercetători italiano-britanică, publicat în Scientific Reports, relatează agerpres.ro.
După ce au observat privirea unor bebeluşi de până la patru zile, cercetătorii italieni şi englezi le-au analizat comportamentul când au mai crescut. Au descoperit că nou-născuţii care au privit obiecte un timp mai scurt erau mai înclinaţi să aibă probleme de comportament mai târziu, în copilărie, între trei şi zece ani.

Control al emoţiilor

Oamenii de ştiinţă au început cercetarea în 2004, când profesorul Teresa Farroni a studiat atenţia vizuală a 180 de nou-născuţi într-o maternitate din Italia. Cercetătorii le-au arătat imagini bebeluşilor, analizând capacitatea de concentrare a fiecăruia. Când copiii au avut trei-zece ani, au fost contactate din nou 80 de familii pentru continuarea studiului. Părinţii copiilor au completat chestionare având ca temă comportamentul celor mici, precizând îndeosebi capacitatea lor de a-şi controla emoţiile sau de a avea o fire dificilă.
Dr Angelica Ronald, principalul autor al studiului, a afirmat că, într-o anumită măsură, cercetarea a eliminat influenţa mediului asupra comportamentului copiilor. Ea a adăugat că, pentru prima oară, "s-a arătat că există o legătură importantă între felul în care nou-născuţii privesc imaginile şi comportamentul şi temperamentul lor din copilărie".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro