Ceapa – lacrimi de sănătate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ceapa – lacrimi de sănătate

* ceapa este recomandată în cazul problemelor respiratorii, inclusiv tuse și răceală, dar e bună și pentru inimă, colesterol, diabet, artrită

 

De ce lăcrimăm atunci când tăiem ceapă? Ei bine, de vină sunt enzimele din această legumă, care eliberează un gaz iute atunci când este tăiată.

În momentul în care gazul intră în contact cu ochii, se formează acidul sulfuric (o formă ușoară), responsabil pentru senzația de usturime. Ceapa este adesea recomandată în cazul problemelor respiratorii, inclusiv tuse și răceală. Ceapa crudă poate fi utilizată și ca expectorant, iar siropul de ceapă este un remediu excelent împotriva tusei.

În plus, flavonoidele și compușii din ceapă sunt benefici pentru inimă, colesterol, diabet, artrită. În general, ceapa este un bun antioxidant.

 

Hipertensiunea

 

Nu este nevoie să fierbeți cojile de ceapă în apă, ci doar să turnați apa fiartă peste acestea, rezultând astfel un ceai. Utilizați-l ca un remediu pentru îndepărtarea surplusului de sodiu și clor din organism, lucru foarte important pentru persoanele care se confruntă cu probleme de inimă. Persoanele care suferă de spasme musculare ar putea să consume o ceașcă de ceai din coji de ceapă înainte de culcare, astfel încât să aibă un somn liniștit. Consumați în fiecare zi o ceașcă de ceai din frunze de ceapă pentru controlul tensiunii arteriale.

 

Împotriva tusei

 

Decoctul de ceapă este benefic împotriva răcelii și stimulează sistemul imunitar. Ceapa se toacă mărunt și se fierbe aproximativ 10 minute. Apoi se strecoară, iar amestecul obținut se bea călduț și încet. Puteți îndulci decoctul cu o linguriță de miere de albine. Două căni consumate pe zi sunt suficiente. În cazul crizelor de tuse la copii, foarte benefice sunt și cataplasmele cu felii de ceapă puse pe piept. Împotriva rinitelor, puneți 4 lingurițe de ceapă tocată mărunt într-un castron cu apă fiartă și stați deasupra aburului între 3 și 5 minute.

 

Siropul de ceapă

 

Are multiple beneficii mai ales în cazul tusei la copii. Aveți nevoie de ceapă roșie, de miere și de zahăr brun. Ceapa acționează ca un antibiotic natural, deține proprietăți antiinflamatoare și expectorante. Mierea este recomandată în cazul tusei uscate, deoarece calmează gâtul iritat. Zahărul face siropul mai gros și îi conferă un gust mai plăcut. Aveți nevoie de un borcan. Tăiați din ceapa întreagă felii rotunde și așezați-le pe fundul borcanului, după care adăugați un strat de miere și unul de zahăr, și tot așa până când se umple borcanul. Acoperiți-l apoi foarte bine și lăsați-l la macerat între 8 și 12 ore. După această perioadă, în borcan se va strânge un lichid, și anume siropul – 3 lingurițe pe oră vor fi suficiente. (Mai multe pe Farmaciata.ro)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro