Cel mai bun restaurant din lume | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cel mai bun restaurant din lume

Zilele trecute, la Londra, restaurantul spaniol „El Celler de Can Roca" a fost desemnat drept cel mai bun din lume în clasamentul 50 Best. Localul deţinut de fraţii Roca, unde Joan este bucătar-şef Joan, Jordi, patiser, iar Josep, somelier şef, a mai fost plasat o dată în fruntea acestui clasament, în 2013, aminteşte agerpres.ro.
„El Celler de Can Roca" din Girona (nord-estul Spaniei), trei stele în ghidul Michelin, îi succede astfel restaurantului „Noma" al lui Rene Redzepi, care funcţionează într-un depozit maritim renovat din Copenhaga.
Premiul a fost înmânat în capitala britanică, la Guildhall, fosta primărie din City, în cadrul unei ceremonii la care au venit chefi din toată lumea.

Gastronomia spaniolă, marea câştigătoare

„El Celler de Can Roca" propune o bucătărie în care se amestecă tradiţie şi modernitate, cei trei fraţi lucrând împreună de 18 ani, după ce s-au format în micul restaurant-bar al părinţilor.
Gastronomia spaniolă a fost marea câştigătoare a serii, cu şapte restaurante în 50Best 2015, organizat de grupul britanic media şi de organizare de evenimente William Reed. Acest „barometru anual al gustului gastronomic" a dobândit o notorietate şi o influenţă în creştere de la lansarea sa în 2002. Cine figurează în clasament poate fi sigur că va avea mai multe rezervări, subliniază organizatorii.
Clasamentul celor mai bune 50 de restaurante din lume se bazează pe alegerile unui juriu de 972 de „experţi independenţi" (chefi, patroni de restaurante, autori de reţete culinare şi „degustători experimentaţi") din 27 de regiuni. Clasamentul a cărui ediţie 2016 va avea loc la New York are din 2013 încă două versiuni: 50 Best - restaurante din Asia şi un clasament consacrat Americii Latine, care va fi anunţat în luna septembrie, la Mexico City.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro