Cele mai populare cocktail-uri din lume | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cele mai populare cocktail-uri din lume

Fie că vorbim de sofisticatul Apple Martini sau de spirtosul Long Island Ice Tea, barmanii au listele lor cu cocktail-uri pentru a satisface toate gusturile clienţilor. Iată unele dintre cele mai des întâlnite astfel de băuturi în localurile lumii, scrie agerpres.ro.

Băutura favorită a ziaristului Conan O"Brien

Apple Martini - sau pe scurt „Appletini" este unul dintre cele mai populare cocktailuri, oferind o perspectivă aparte paharului clasic de martini sec. Cu vodkă în loc de gin ca ingredient de bază şi rachiu de mere pentru a-i da un parfum puternic, Appletini nu este definitivat decât după ce se adaugă un suc natural de lămâie şi o bucată de măr. Este băutura favorită a jurnalistului american Conan O"Brien, gazda showului Conan de la TBS.
Long Island Ice Tea - un amestec interesant de rom, vodkă, tequila, gin şi triplu sec (un lichior foarte puternic ce conţine curacao, coajă de portocală), aromate apoi cu merişor, suc de lămâie şi cola. O versiune mai veche a acestui cocteil ar fi apărut în 1920 în comunitatea Long Island din Tennessee, iar versiunea mai nouă, modificată şi ea ulterior, ar fi din 1972 când a fost inventată de un barman în timpul unui concurs într-un bar din Long Island, New York.

Cu rădăcini în Puerto Rico

Californication este un cocktail asemănător cu Long Island Ice Tea, însă mixul de băuturi spirtoase (rom, vodkă, tequila şi gin) este parfumat cu lichior de portocale, suc de lămâie şi suc de portocale. Deşi este puternic, oferă un evantai de arome dulci şi la final se adaugă o felie de portocală.
Pina Colada - un cocktail clasic, tropical, cu rom, lapte de nucă de cocos, suc de mere - este băutura favorită a celor care vor ceva exotic, răcoritor şi nu foarte puternic. Rădăcinile acestei băuturi s-ar afla în Puerto Rico, unde a fost considerată multă vreme drept băutură naţională. Versiunea actuală a fost inventată în 1952 în barul hotelului Caribe Hilton din San Juan.

Vine din Brazilia

Margarita este poate cel mai popular cocktail din Statele Unite ale Americii, care foloseşte ca ingredient de bază tequila. Peste tequila se adaugă triplu sec, suc de lămâie verde şi cuburi de gheaţă. Este servit în pahare ai căror pereţi interiori sunt frecaţi cu lămâie verde şi apoi se pune sare. Cu toate că au fost dezbateri aprinse asupra locului de origine al acestui cocteil, această băutură ar fi apărut undeva între Tijuana şi Ensenada.
Caipirinha - băutură naţională în Brazilia, cu cachaca (alcool din trestie de zahăr) sau rom alb, zahăr brun şi suc de lămîie verde. „Caipira" înseamnă persoană din zonele rurale ale Braziliei, care iubeşte tradiţionalul, departe de modernitate şi tot ce înseamnă viaţă sofisticată. „Caipirinha" este servită în restaurante, baruri, cluburi şi în casele oamenilor, câştigând rapid popularitate.

Preferata lui Ernest Hemingway

Mint Julep - băutura oficială a întrecerii hipice Kentucky Derby, cu whiskey Bourbon, puţină apă, zahăr granulat, gheaţă tocată şi mentă proaspătă din belşug. Mai Tai - cocktail polinezian cu o savoare tropicală specifică zonei de vest a Statelor Unite, reprezintă un mix interesant de rom alb şi rom negru, curacao orange, sirop de migdale cu flori de portocală, suc de lămâie verde, totul fiind scăldat în cuburi de gheaţă.
Mojito - poate cel mai cunoscut cocktail în întreaga lume, cu rom alb, mentă, suc de lămâie, apă minerală. Unul din secretele obţinerii unui Mojito parfumat constă în strivirea mentei (nu tăiată fâşii şi nici tocată) înainte de a fi pusă în amestec pentru a-şi păstra savoarea şi pentru a genera acel suc interior al plantei. Ernest Hemingway dezvoltase un gust aparte pentru această băutură cu adevărat răcoritoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro