Proiectul are ca grup tinta elevi cu cerinte educative speciale, elevi ai caror parinti sint plecati la munca in strainatate, elevi aflati in plasament care trebuie sa-si formeze un comportament proactiv, bazat pe cunoasterea drepturilor pe care le au ca si cetateni, pentru a deveni adulti responsabili. Scopul proiectului consta in identificarea situatilor de incalcare a drepturilor copilului si amelioraea acestor comportamente prin activitati specifice.
Elevii din cele cinci scoli partenere au studiat drepturile si responsabilitatile pe care le au si s-au intilnit pentru a se cunoaste, pentru a schimba opinii.
Activitatea a debutat cu un gind al elevei Pascu Laura, de la Scoala 24, o pledoarie pentru copilarie, indiferent de rasa, conditie sociala sau sex. A urmat un concurs pe tema "Drepturile copilului", in care elevii si-au demonstrat cunostintele. Activitatea a fost urmata de realizarea unor postere ce ilustrau drepturile fundamentale la educatie, la nediscriminare, la familie, la timp liber, la ocrotire. Elevii au lucrat cu placere sub indrumarea cadrelor didactice prezente, in grupe eterogene, au comunicat foarte bine, s-au legat prietenii.
Profesorii indumatori au fost de la Scoala nr. 24: Maria Magdalena Chirita, initiatorul proiectului, Marioara Rusinoiu, Simona Apostolescu, Scoala nr. 22, Finita Benescu, Diana Dogarescu, Scoala nr. 22, Adelina Macovei, Orania Scarlet, Scoala "Aurel Vlaicu", Alina Vlad, Scoala nr. 5 si Mihaela Cretu, Ionel Dermengiu de la Scoala de Arte si Meserii.
Elevii se vor mai intilni pe 1 Iunie, pentru a sarbatori cum se cuvine Ziua Copilului.