"Cred că tenisul de masă este un joc ideal, o şansă pentru viitor" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Cred că tenisul de masă este un joc ideal, o şansă pentru viitor"

A pus pentru prima oară mâna pe o paletă de tenis la vârsta de 11 ani, iar acum se mândreşte cu numărul mare de diplome, cupe, medalii şi alte premii obţinute la diferite concursuri la care a participat de-a lungul anilor. A ales tenisul de masă deoarece "este un sport cu totul aparte, plin de mister, raţiune şi stabilitate. Îţi oferă starea de relaxare, de eliberare, destindere şi de recursie. Este sportul la care îţi poţi ieşi din mână dar pe care nu-l poţi uita nicicând". Au trecut cinci ani de când a început să practice tenisul de masă, perioadă în care a participat la numeroase competiţii de la care nu s-a întors niciodată cu mâna goală.

- Când te-ai îndrăgostit de tenisul de masă?
- În clasa a V-a am ajuns la masa de tenis. Mingea de celuloid sare oriunde, dar tu trebuie să deţii controlul asupra ei, iar pentru asta mi-am dezvoltat la perete abilităţile de îndemânare, calităţile, simţul de deplasare. De abia apoi am ajuns la masa de joc. Şi mi-am dorit să ajung acolo. Acesta a fost primul lucru. Prima mea dorinţă dacă aş putea numi-o astfel. De la bun început nu mi-a fost frică de concurenţă! Am fost în turnee locale, în competiţii, calificări, unde aveam adversari diferiţi şi mult mai experimentaţi! Am câştigat premiul I la "Centura neagră", şi abia de atunci am început să îndrăgesc tenisul de masă şi să înţeleg ce înseamnă victoria! Munca a venit de la sine.
- Cine ţi-a fost alături în această perioadă?
- În primul rând familia. Apoi, timp de trei ani de zile mi-a fost alături domnul profesor Vasile Scarlat, căruia vreau să-i mulţumesc cu această ocazie, pentru toate sfaturile şi pentru susţinerea acordată. La finalul acestor ani minunaţi, m-a preluat doamna Cornelia Panţuru, profesoară de educaţie fizică la liceul unde învăţ momentan.
- Preferi să lucrezi pe cont propriu sau în echipă?
- Tenisul de masă este un sport în care doi sau patru jucători lovesc o minge uşoară, de la unii la alţii, cu ajutorul unor palete. Aşadar, cred că aţi ghicit deja. Prefer să lucrez în echipă, deşi la anumite concursuri fiecare jucător primeşte câte un premiu diferit.
- Poţi să ne enumeri câteva concursuri la care ai participat?
- Am prins repede tainele tenisului de masă, astfel că la puţină vreme de la antrenament au început şi competiţiile. Am luat premiul I în anul 2006 la concursul "Centura neagră"; locul II la Olimpiadă de Tenis de masă etapa Gimnaziu, Cupa I la competiţia naţională de tenis de masă, locul I la ediţia anului 2009 la tenis de masă, locul III împreună cu echipa Liceului de Artă la "Cupa liceelor", etapa judeţeană 2010 şi multe altele de acest gen.
- De ce ai ales Liceul de Artă ?
- Am ales acest liceu, profil vocaţional, specializarea arta actorului, din pricina faptului că am făcut mişcare şi coregrafie în copilărie, şi consider că mă va ajuta pe viitor la teatru foarte mult.
- Ce planuri de viitor ai?
- Aş vrea să urmez Universitatea naţională de artă teatrală şi cinematografică "I.L.CARAGIALE" Bucureşti, dar pe lângă aceasta aş vrea să continui cursurile la tenis de masă. Din punctul meu de vedere, este singurul joc ideal, unica şansă pentru viitor, singura cale nemaiîntâlnită.
- Ce trebuie să ştie o persoana înainte de a se înscrie la tenis de masă?
- În primul rând trebuie să fie o fire sportivă, cât mai spontană, să aibă îndemânare şi viteză de reacţie. De asemenea, este foarte important să-i placă ceea ce face şi să pună mult suflet. Trebuie să vină de la vârstă mică la tenis de masă şi trebuie să se gândească la faptul că timpul liber va fi aproape inexistent, dar rezultatele vor fi pe măsură. Garantat!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro