Crestere semnificativa a numarului anchetelor de coruptie in afara granitelor Marii Britanii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Crestere semnificativa a numarului anchetelor de coruptie in afara granitelor Marii Britanii

Numarul dosarelor de coruptie care implica departamente guvernamentale si companii britanice din afara tarii este mai mare decit se asteptau procurorii, presiunile interne si externe pentru rezolvarea cu succes a acestora intensificindu-se, relateaza Financial Times in editia electronica.
Directorul Biroului de Fraude Grave (SFO), Robert Wardle, sustine ca a demarat 19 de anchete, intr-un caz asteptind decizia procurorulul general pentru a deschide sau nu investigatia.
Oficialii Guvernului cauta sa rezolve cu succes aceste cazuri, pentru sporirea credibilitatii Londrei, dupa ce autoritatile au suportat critici dure in urma cu un an, dupa ce a renuntat la o ancheta privind luarea de mita de catre oficiali sauditi din partea reprezentantilor BAE Systems, companie producatoare de armament.
Wardle a subliniat intr-un interviu ca SFO a primit mai multe cazuri de coruptie de peste granita, in care sint implicate firme britanice, numarul acestora ridicindu-se la citeva zeci.
Dintre cele 19 dosare aduse in atentia SFO, patru vizeaza BAE Systems (intre care o ancheta care implica Romania), iar trei vizeaza cazuri de coruptie in care sint implicate companii legate de Irak si de programul "petrol contra hrana". Celelalte se refera la state din Africa, carora li se alatura Egipt, Cipru, Bosni, Costa Rica, iar doua cazuri nu sint publice. BAE a respins speculatiile potrivit carora ar fi procedat gresit.
Steve Wilmott, directorul Brigazii de Infractiuni economice din cadrul Politiei Metropolitane din Londra, care colaboreaza cu SFO in noua dosare, a sustinut afirmatiile lui Wardle referitoare la cresterea numarului de cazuri peste valoarea preconizata.
Wilmott a declarat ca brigada sa ancheteaza 21 de astfel de cazuri, de trei ori mai mult fata de preconizarile maxime initiale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro