Mergi la conţinutul principal

De "Ziua Imnului Naţional" a plouat cu insecticid

* detaliul: un elicopter al D.A.G.L., care survola insistent pe deasupra platoului din faţa Primăriei, aruncând perdele de insecticid peste oamenii prezenţi la manifestaţie

Ieri, la ora 9.00, în Piaţa Independenţei, pe platoul din faţa Palatului Administrativ a avut loc o ceremonie publică dedicată "Zilei Imnului Naţional". La manifestaţie au participat atât notabilităţi locale - dintre care îi amintim pe primarul Aurel Simionescu, prefectul Dumitru Popa şi viceprimarul Doiniţa Ciocan -, cât şi militari din cadrul Batalionului 72 "Matei Basarab", Batalionului 285 Artilerie "Vlaicu Vodă" şi din rândul Marinei Militare. Atmosfera patriotică a ceremoniei a fost asigurată de Corul Armonia şi de Fanfara Garnizoanei Brăila.

Evenimentul a debutat printr-un discurs cu aer păşunist, ţinut de prefectul Brăilei, Dumitru Popa, despre valoarea spirituală a imnului naţional. După care s-a demarat cu scârţâit de roţi spre îndeplinirea formalităţilor: muzica militară şi invitarea unui preot la microfon, pentru a-i binecuvânta atât pe cei prezenţi, cât şi pe toţi soldaţii căzuţi în bătălie sub drapel românesc de-a lungul timpului, prin rostirea rugăciunii "Tatăl nostru". Numai că, un detaliu zburător s-a opus rugăciunii. În timp ce preotul rostea "Tatăl nostru", un elicopter al D.A.G.L. survola insistent pe deasupra platoului din Piaţa Independenţei, creând un zgomot insuportabil (fapt ce l-a determinat pe preot să ţipe din toţi rărunchii pentru a putea duce rugăciunea la bun sfârşit) şi aruncând peste cei prezenţi la ceremonie o perdea de insecticid, ce-ţi lăsa impresia că te-ai afla în perioada lucrărilor agricole de vară pe o plantaţie din Cuba anilor '40. După această intruziune neaşteptată, a urmat sfârşitul ceremoniei, marcat de momentul solemn al intonării imnului naţional, "Deşteaptă-te române", şi de arborarea drapelului românesc.
Tot ieri, şi sala de conferinţe a Muzeului din Ianca a găzduit o ceremonie dedicată aceluiaşi eveniment. Activitatea a început, cum era şi firesc, cu intonarea Imnului de Stat, fiind apoi urmată de un scurt serviciu religios. Despre istoria Imnului în România, despre modul cum s-a născut ideea unui imn naţional, despre mesajul şi semnificaţia acestuia a vorbit profesorul de istorie şi custodele Muzeului Ianca, Ion M. Barbuceanu.
Sărbătoarea oficială a "Zilei Imnului Naţional" se aniversează începând cu 1998, fiind stabilită prin Legea nr. 99/1998.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro