PDL Brăila a votat în unanimitate mandatarea duo-ului deputăţesc Eugen Bădălan şi Viorel Balcan la întrunirea Biroului Politic Central al PDL, programată duminică, unde cei doi democrat-liberali vor participa pentru a susţine măsurile de austeritate adoptate de Guvernul Boc. După cum a declarat ieri Viorel Balcan, în cadrul unei conferinţe de presă, întrevederea BPC-ului este forţată şi de valurile de nemulţumiri venite din partea unor membri PDL, care cer luarea unor măsuri dure vizavi de funcţionarii cu salarii exorbitante din diferite ministere.
În ceea ce îl priveşte pe Eugen Bădălan, acesta e de părere că pachetul de măsuri adoptat de Guvern este elaborat special pentru a revigora economia reală a României, care, în opinia deputatului PDL de Brăila, este reprezentată de sectorul privat. "Acest Guvern şi-a propus, de fapt, să găsească acele soluţii care să revigoreze economia reală a României. Or, economia reală a României nu poate fi revigorată decât găsind măsurile de a proteja mediul privat, pentru că asta este economia reală a României", a explicat Bădălan, precizând, printre altele, că tot ceea ce încearcă să facă opoziţia, prin moţiunea de cenzură pe care intenţionează să o depună, nu este altceva decât o vânătoare de electorat: "Din partea opoziţiei, nu asistăm la găsirea cu sinceritate a unor măsuri adecvate momentului de criză, ci este o luptă pentru a câştiga electorat".
De asemenea, Eugen Bădălan a explicat că, dacă ar fi să ne raportăm la numărul personalului cu care funcţiona, la începutul anilor '90, aparatul administrativ, vom constata că, în prezent, acesta s-a dublat. Dar nu oricum, ci - susţine Bădălan - printr-o supradimensionare artificială, ceea ce, din punctul lui de vedere, reprezintă un exces de care nu era nevoie. "Dacă luăm aparatul administrativ al României, ca să vedem cum a crescut el din '90 şi până astăzi, o să constataţi foarte uşor, intrând pe cifrele oficiale, că, din '90 şi până acum, aparatul administrativ al României s-a dublat. Şi, dacă România, în '90 sau '91, putea să funcţioneze cu un aparat administrativ la jumătatea celui de astăzi, nu putem trage decât concluzia că acest aparat s-a supradimensionat în mod cu totul şi cu totul artificial. Nu cred că era nevoie de aşa ceva", a conchis Eugen Bădălan.
