In direct cu agenţia spaţială. Aurora Simionescu în conferinţă online din Japonia | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

In direct cu agenţia spaţială. Aurora Simionescu în conferinţă online din Japonia

Pasionaţii de astrofizică şi astronomie au ocazia să urmărească mâine, 28 noiembrie, în direct în spaţiul virtual găzduit de ScienceHUB, o prelegere susţinută de brăileanca Aurora Simionescu, fiica primarului municipiului, Aurel Simionescu. Potrivit agendei comunicată deja de echipa ScienceHUB, evenimentul intitulat „In direct cu agenţia spaţială", începe la ora 11.00, va dura 2 ore, şi va fi transmis în direct în 4 locaţii: Observatorul Astronomic din Suceava, Observatorul Astronomic din Bârlad, Colegiul Naţional Gheorghe Munteanu Murgoci Braila- liceul în care a învăţat Aurora Simionescu - şi Palatul Parlamentului, Sala Avram Iancu. Evenimentul se desfăşoară, după cum am spus, online, brăileanca urmând să-şi prezinte cea mai recentă descoperire chiar din Japonia, în contextul în care lucrează din 2013 la Agenţia Spaţială Japoneză - JAXA. Inregistrarea întregului eveniment se poate face la următoarea adresă https://attendee.gotowebinar.com/register/7630391164778268161
Intâlnirea se adresează elevilor şi studenţilor, profesorilor de fizică şi informatică, cluburilor de astronomie şi astrofizică din ţară şi tuturor pasionaţilor acestui domeniu.
Aurora Simionescu, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci" din Brăila, și-a susținut doctoratul la Institutul „Max-Planck" din Germania. În clasa a XI-a a fost selectată (împreună cu alți 500 de elevi) dintre 11.000 de elevi pentru o bursă de studii de un an în Statele Unite ale Americii, la Deerfield Academy din Massachusetts.
În intervalul 2002 - 2005, Aurora Simionescu și-a făcut studiile de licență în geoștiințe și astrofizică, la Jacobs University Bremen din Germania, absolvite cu calificativul „magna cum laude". Din 2005 a început un doctorat la Institutul „Max Planck" pentru fizică extraterestră din Garching, Germania. De asemenea, a făcut parte dintr-o echipă de cercetători care au putut pentru prima dată observa unul din filamentele de gaz care leagă roiurile de galaxii, filamente a căror existență fusese dedusă teoretic cu circa zece ani înainte ca echipa formată în jurul lui Alexis Finoguenov să le poată observa prin măsurători cu telescopul spațial (pe bază de raze Röntgen) XMM-Newton. A colaborat în trecut cu NASA (Agenţia Spaţială Americană) iar din 2013 lucrează la JAXA - Agenţia Spaţială Japoneză.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro