Mai concret, dr.Ganciu a prezentat presei un set de documente din care rezulta ca toate neregulile semnalate, de-a lungul timpului, si care i-au fost puse in circa directorului Mihailescu sint nefondate. Astfel, spre exemplu, a fost prezentata rezolutia de neincepere a urmaririi penale, emisa de Judecatoria Braila, in ce priveste sesizarea Corpului de Audit din cadrul Ministerului Sanatatii, care viza pretinse nereguli la externalizarea serviciilor de spalatorie. "Activitatea de externalizare a prestarii de servicii spalatorie s-a desfasurat in conformitate cu prevederile legale"- scrie, negru pe alb, in rezolutia amintita. Alt raport prezentat presei invoca o serie de "controale si vizite oficiale facute de unitati competente in domeniu", in urma carora s-a constatat ca externalizarea laboratorului de analize medicale este un succes, fiind considerata chiar cea mai buna din tara, printre argumente aflindu-se cresterea semnificativa a tipurilor de analize, de la 86 la 228, cresterea numarului lunar de analize medicale, investitii in valoare de peste 1 milion de euro, reducerea cu 56 de angajati a personalului auxiliar. Tot ca un succes este prezentata si externalizarea serviciilor de preparare a hranei, precum si a serviciilor de spalare a inventarului moale.
"Doctorul Mihailescu este incomod pentru unii, iar masurile de reforma sanitara la Spitalul Judetean deranjeaza pe multi"
Comentind acuzatiile cu privire la faptul ca Mihailescu ar fi lasat in urma, acum circa 9 luni, cind a fost schimbat din functie, datorii de zeci de miliarde, consilierul judetean a prezentat ziaristilor si o situatie a platilor restante la data de 31 martie, semnata de directorul Stefan Mihailescu si contabilul-sef Florica Zaharia, din care rezulta ca acestea sint zero. Ganciu ne-a mai asigurat ca sint complet nefondate si zvonurile aparute in ultima vreme, cu privire la unele disponibilizari de personal ce ar urma sa se faca la Spitalul Judetean: "Va spun, avind in fata documente oficiale, ca nu se vor disponibiliza asistenti, medici, personal sanitar, deoarece nu este necesar. Exista la nivelul Comitetului Director al spitalului un plan de masuri pentru eficientizarea activitatii medicale si cresterea calitatii serviciilor, care nu are in calcul disponibilizari de personal".
"In 2004, din 33 de spitale, Spitalul Judetean din Braila era pe locul 3, in 2005, pe locul 8 din 41 de spitale, iar in 2006, cind a intrat pe mina lui Cristi Pricop, a ajuns pe locul 19, din 41", a comentat Stefan Ichim, un alt lider PNL local, un alt document prezentat in mapa pusa la dispozitia consilierilor.
Ganciu are si niste explicatii pentru ceea ce el considera a fi un atac concertat asupra directorului Mihailescu: "Din punctul meu de vedere, doctorul Mihailescu este incomod pentru unii, iar masurile de reforma sanitara la Spitalul Judetean deranjeaza pe multi. Acestia au reusit, in ciuda tuturor evidentelor, sa blocheze activitatea la spital, pentru a demonstra vinovatia echipei manageriale, ajungindu-se pina la demiterea managerului".
Intrebat cine ar putea fi cei care au organizat aceasta campanie, consilierul judetean a opinat ca este vorba despre unii membri ai PLD, aluzia fiind clara la senatorul Dan Sabau: "E punctul meu de vedere, e o parere, nu am documentele in acest sens, dar incet-incet ma dumiresc ca asa ar trebui sa fie".