E.ON, Enel si Electrabel se bat sa investeasca la "Electrocentrale" Braila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

E.ON, Enel si Electrabel se bat sa investeasca la "Electrocentrale" Braila

Conducerea "Termoelectrica" a anuntat ca, in cursul acestei saptamini, va anunta numele companiei care va construi, in asociere cu producatorul de energie, un grup nou la termocentrala Braila. Directorul general al "Termoelectrica", Viorel Marin, a precizat ca are de ales intre "E.ON" - Germania, "Enel" - Italia si "Electrabel" - Belgia.
"Ordinul privind numirea comisiei pentru deschiderea ofertelor la realizarea unei societati mixte la termocentrala de la Braila pentru construirea unui grup nou este emis. Am transmis adrese ofertantilor, iar miercuri (28 martie - n.r.) va avea loc sedinta de deschidere a ofertelor", a afirmat Marin.
Companiile care au depus oferte, in septembrie 2006, sint "E.ON", "Electrabel" si un consortiu format din companiile "Enel" si "Global International 2000".
Pentru realizarea proiectului, care va utiliza drept combustibil huila din import, "Termoelectrica" are in vedere constituirea unei societati mixte, care va functiona ca un producator independent de energie si la care investitorul privat va detine pachetul majoritar de actiuni.
"Puterea instalata a grupului nou depinde de fiecare participant, cum isi prezinta oferta, depinde de conditiile economice pe care le considera cele mai bune pe piata romaneasca. Presupun ca va varia intre 600 si 1.000 MW, marjele prin care investitia se justifica", a spus Marin. "Nu poate fi facuta o evaluare a costurilor", a continuat sursa citata, "pentru ca depinde de cine va cistiga, de unde isi ia echipamentele, de unde isi asigura sursa de combustibil, sint foarte multe necunoscute. Sarcina noastra este sa luam cea mai buna decizie, desigur, din punctul nostru de vedere (...). Speram ca cea mai buna oferta sa fie pe huila, pentru ca sint foarte multe criterii care conduc aici. Noi credem ca pe huila va fi si vrem lucrul asta, pentru ca termocentrala este linga Dunare, iar transportul ar fi foarte ieftin. Pretul huilei si grupurile pe huila sint foarte eficiente", a precizat directorul "Termoelectrica".
Potrivit cererei de oferte a "Termoelectrica", valoarea proiectului este estimata la circa 250 de milioane de dolari, lucrarile constind in instalarea unui cazan nou pe huila la grupul 4 de 330 MW al termocentralei Braila, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, vor fi realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instatii de automatizare.
Anul trecut, un grup al centralei termoelectrice de la Paroseni a fost modernizat de un consortiu format din companiile japoneze "Itochu", "Hitachi" si "Toshiba", printr-o investitie de 137 de milioane de dolari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro