Etapa intermediară a Festivalului "Constantin Gănescu" s-a încheiat | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Etapa intermediară a Festivalului "Constantin Gănescu" s-a încheiat

Sala de spectacole "Dr. Nicu Teodorescu" a Palatului Lyra a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, ultima etapă intermediară a Festivalului "Constantin Gănescu". Spectacolul a fost susţinut de solişti instrumentişti, grupuri instrumentale şi formaţii de dans din şcolile, liceele şi instituţiile de cultură locale, care au păstrat vie dragostea pentru folclor, tradiţii şi obiceiuri. Formaţiile de dans ale comunităţilor etnice brăilene s-au calificat la faza judeţeană a festivalului, din 12-13 mai.
Jurizarea a fost făcută de specialişti în muzică şi dansuri tradiţionale, cu experienţă în manifestări artistice dedicate folclorului: Liliana Soare, fiica maestrului Constantin Gănescu, foştii elevi ai coregrafului - înv. Rodica Placutaris, directorul Ansamblului Folcloric "Baladele Deltei" Tulcea, Ştefan Coman, Virgil Marinică, prof. Ana - Maria Baciu şi preşedintele executiv al Fundaţiei "Fiii Brăilei", Georgeta Grigoraş. Invitat de onoare la acest eveniment a fost soţia regretatului coregraf Constantin Gănescu.
La secţiunea "Dans popular", Formaţia "Valurile Dunării" a Casei de Cultură a Municipiului, categoria 6-11 ani, şi Formaţia "Muguri de dans", categoria 15-18 ani, a Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" - clasa externă a Palatului Copiilor, au câştigat premiul al II-lea. La secţiunea "Solişti instrumentişti", locul al II-lea a fost ocupat de acordeoniştii Ştefan Ganea, categoria 15-18 ani, elev al Liceului de Artă şi Florin Handrag, la categoria adulţi. Premiul I i-a revenit formaţiei instrumentale a Ansamblului "Valurile Dunării".
Deoarece comunităţile etnice din municipiu au manifestat interes în cadrul festivalului, organizatorii şi juriul au decis înfiinţarea secţiunii dedicate etniilor conlocuitoare. Locul al II-lea a fost ocupat de Formaţia de dans "Flori de câmp" a Şcolii "A.S.Puşkin", ce a reprezentat comunitatea ruşilor lipoveni şi Formaţia "Ilo Terno" a Şcolii "Nikos Kazantzakis" şi a comunităţii rome totodată. Pe locul I s-au aflat formaţia de dans lipovenesc "Zviozdicika" a Şcolii "A.S.Puşkin" şi cea grecească "Zorbas", a Şcolii "Nikos Kazantzakis".
Festivalul de Folclor "Constantin Gănescu", dedicat memoriei coregrafului brăilean Constantin Gănescu, este organizat de Fundaţia "Fiii Brăilei", în parteneriat cu Ansamblul Folcloric "Baladele Deltei" Tulcea şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro