Pina la finalizarea proiectului, ce va avea loc in luna noiembrie, 150 de tineri cu handicap usor si mediu, cu virste cuprinse intre 15 si 30 de ani, din centrele de plasament si din comunitate vor fi asistati in cadrul Serviciului Social, iar 25 dintre acestia vor fi instruiti in cadrul atelierului productiv.
Primele rezultate au si inceput sa apara, dovada fiind expozitia intitulata "Sanse egale", a icoanelor realizate de beneficiarii proiectului. Scopul principal al evenimentului a fost sensibilizarea comunitatii locale asupra problemelor cu care se confrunta persoanele din aceasta categorie. La deschiderea expozitiei a fost prezent si un reprezentant al Federatiei "Incluziune", ce reuneste organizatiile pentru persoanele cu dizabilitati din Romania si care lupta pentru drepturile si interesele acestora si ale familiilor lor.
Printre activitatile prevazute in proiect se mai numara si instruirea a 30 de reprezentanti ai ONG-urilor din regiunea Sud-Est, active in domeniul social, si a 35 de reprezentanti ai agentilor economici braileni, care vor fi informati despre posibilitatile si beneficiile lucrului cu persoanele cu handicap si legislatia in domeniu. Precizam ca unul dintre obiectivele acestui proiect este incurajarea activitatilor desfasurate in parteneriat (public, privat, national sau international) in directia cresterii capacitatii organizatiilor de a gestiona si solutiona problemele tinerilor cu handicap, in vederea promovarii bunelor practici in acest domeniu.