Fântâni arteziene în Piaţa Independenţei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fântâni arteziene în Piaţa Independenţei

* proiectul va costa circa 5,2 milioane de lei, din care 4,3 milioane fonduri nerambursabile *

Fântâni arteziene muzicale cu instalaţii luminoase, pavare cu plăci de granit şi amenajarea de noi spaţii verzi cu plantarea de arbori decorativi. Iată pe scurt operaţia de "lifting" programată de municipalitate pentru platoul din faţa Palatului Administrativ. În plus, întreg platoul va fi luminat prin spoturi încastrate direct în pavaj şi vor fi montate 120 de băncuţe. Finanţarea ar urma să fie asigurată prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, Domeniul major de intervenţie - "Planuri integrate de dezvoltare urbană". În cursul şedinţei Consiliului Local Municipal (CLM) de vineri, 26 februarie, consilierii au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru realizarea proiectului intitulat "Reabilitare pasaj pietonal Platoul Piaţa Independenţei".

06pasaj2 Pe platoul din faţa Palatului Administrativ vor fi montate fântâni arteziene şi instalaţii cu jeturi de apă şi jocuri de lumini În linii mari, se doreşte refacerea întregului platou din faţa clădirii unde îşi au sediul autorităţile locale, inclusiv a spaţiilor verzi. Din parcurgerea listei de lucrări programate şi descrierea acestora se poate deduce că se doreşte ca rezultatul final să fie spectaculos, amplificat de luminarea prin spoturi încastrate în pavaj, de luminile fântânilor arteziene, două la număr, ceea ce va asigura un peisaj deosebit funcţionarilor care îşi au birourile cu vedere spre Palatul Agriculturii. Şi nota de plată previzionată în stadiu de proiect este pe măsura aşteptărilor: nu mai puţin de 5,2 milioane de lei, din care 4,3 milioane reprezintă ajutorul nerambursabil. De exemplu, numai o fântână arteziană cu jocuri de lumini este evaluată la 39.000 lei, în timp ce o instalaţie cu jeturi de apă şi jocuri de lumini muzicale va costa aproximativ 300.000 lei, adică 3 miliarde de lei vechi. Ar mai trebui adăugat că se doreşte ca statuia lui Al. I Cuza de pe platou să fie mutată pe bulevardul cu acelaşi nume, doar crucea stilizată şi statuia Ecaterinei Teodoroiu urmând să fie păstrate şi integrate în noul concept. De la momentul începerii lucrărilor, proiectul ar trebui să fie finalizat în termen de 10 luni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro