Săptămâna trecută, elevii de la Şcoala "Anton Pann", alături de tineri din comunitatea elenă, a lipovenilor şi a rromilor, precum şi locuitori din zona cartierului Lacu Dulce, au avut prilejul să participe la un program cultural-artistic, care a cuprins momente de poezie, muzică, dansuri specifice minorităţilor şi teatru. Activitatea face parte din "Festivalul comunităţilor", un proiect de tineret aprobat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, în componenţa calendarului de proiecte proprii ale Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Brăila pentru anul 2012.
Acest proiect organizat de DJST Brăila este finanţat prin programul de susţinere a acţiunilor de tineret şi are drept scop participarea tinerilor din comunităţile Brăilei la festivalul de muzică, poezie, dansuri specifice minorităţilor naţionale. Proiectul este realizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Liceul de Artă, Primăria Brăila, Muzeul de Istorie, comunitatea rromilor, elenă / greacă, a lipovenilor, şcolile "Anton Pann", "Nikos Kazantzakis", "Aleksandr Puskin" etc.
Programul proiectului de tineret cuprinde întâlnirea şi participarea în comun a tinerilor comunităţilor din Brăila la momentele de teatru, muzică, poezie, dans modern, dans specific, în vederea diminuării factorilor de risc, cum ar fi marginalizarea şi excluderea socială. Proiectul de tineret "Festivalul comunităţilor" a fost lansat pe 2 Mai 2012 - Ziua Naţională a Tineretului şi se va încheia în luna octombrie. Până acum, acţiunea de tineret s-a desfăşurat în Brăila, la şcolile "Nikoes Kazantzakis" şi "Anton Pann". Directorul Şcolii "Anton Pann", prof. Cici Bolovan, a lansat ideea ca festivalul să se desfăşoare şi în alte locaţii decât cele stabilite iniţial în program, având în vederea creşterea numărului de solicitanţi pentru acest gen de activităţi de tineret.