Festivalul de Folclor "Constantin Gănescu", organizat de Fundaţia "Fiii Brăilei", şi-a desemnat o parte dintre câştigătorii fazei intermediare, care s-au calificat în etapa judeţeană. Astfel, Casa de Cultură a oraşului Însurăţei a găzduit întâlnirea concurenţilor din Roşiori, Berteştii de Jos, Ciocile şi Însurăţei. Formaţia de dans "Muşeţeanca" a oraşului gazdă, condusă de prof. Gheorghe Mihalache, a ocupat locul I atât la secţiunea adulţi cât şi la secţiunea 15-18 ani. La secţiunea "Oprea Constantin Vidica - Solişti Instrumentişti", Ionescu Fănel, interpret la muzicuţă, din oraşul Însurăţei, a ocupat locul II, primul premiu nefiind acordat. Ocupanţii locurilor I şi II au câştigat, pe lângă diplome şi premii în bani, dreptul de a participa la etapa judeţeană a concursului, ce va avea loc în perioada 25-26 mai, la Brăila.
Jurizarea a fost făcută de specialişti în domeniile muzică şi dansuri tradiţionale, cu experienţă în domeniul folcloric: foştii elevi ai maestrului Constantin Gănescu - coregrafii Rodica Placutaris şi Virgil Marinică, solista de muzică populara Maria Radu, prof. de muzică Ana -Maria Baciu, cât şi de preşedintele executiv al Fundaţiei "Fiii Brăilei", Georgeta Grigoraş, preşedintele juriului.
Festivalul de Folclor "Constantin Gănescu", faza intermediară, continuă miercuri, 14 martie, cu începere de la orele 15.00, în Căminul Cultural din comuna Tufeşti, unde se vor întâlni concurenţii din localităţile Tufeşti, Gropeni şi Stăncuţa. Următoarele întâlniri au astăzi la Gradiştea, pe 21 martie la Ianca şi pe 23 martie la Brăila. La acţiuni sunt invitaţi să ia parte toţi iubitorii de folclor. Intrarea în sălile de spectacol este liberă.
Festivalul de Folclor "Constantin Gănescu" , organizat de Fundaţia "Fiii Brăilei", în parteneriat cu Ansamblul Folcloric "Baladele Deltei" Tulcea şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Brăila, are ca scop cunoaşterea, revitalizarea, promovarea şi valorificarea patrimoniului folcloric tradiţional din regiunea Brăilei, fiind dedicat memoriei coregrafului brăilean Constantin Gănescu şi maestrului instrumentist Oprea Constantin Vidica.