* evenimentul este organizat sâmbătă, 31 august, de Cercetașii României - Centrul Local „Nufărul Alb” Brăila, alături de alți 140 de cercetași din Galați, Tecuci, Matca, Constanța și Iași * începând cu ora 17.00, în Grădina Mare se vor desfășura mai multe ateliere de creativitate, dar și un program artistic cu muzică live, susținut de elevii Școlii Populare de Artă „Vespasian Lungu” Brăila
Sâmbătă, 31 august, în Grădina Publică a Brăilei, are loc Festivalul Luminii, eveniment organizat, începând cu ora 17.00 și până la ora 21.00, de Cercetașii României - Centrul Local „Nufărul Alb” Brăila, alături de 140 de cercetași din localitățile Galați, Tecuci, Matca, Constanța și Iași. În cadrul festivalului, vor fi organizate mai multe ateliere de creativitate și abilitate și va fi prezentat un program artistic cu muzică live, susținut de talentații elevi ai Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila.
„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar, mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți”. Acesta este mesajul lui Robert Baden Powell - fondatorul mișcării cercetășești în lume. Asumându-și acest îndemn, Cercetașii României au creat Festivalul Luminii, un eveniment care să te scoată din cotidian și să te aducă mai aproape de bucuriile simple ale vieții. Deci? Primiți cu bucurii mărunte?”, a precizat Ștefania Botez, lider în cadrul Organizației Cercetașii României - Centrul Local „Nufărul Alb” Brăila.
Mai trebuie precizat faptul că, la Festivalul Luminii de sâmbătă, din Grădina Mare, vor fi organizate ateliere de confecționat coșulețe din hârtie reciclată (gulguțe), volei cu baloane cu apă, pânză de păianjen, slack line, tic tac toe - X și 0 cu capace din plastic, experimente cu apă.
„După lăsarea serii, în jurul orei 19,30 se vor aprinde lumânări, puse la dispoziție de Primăria Municipiului Brăila, în gulguțele din hârtie pe un contur al crinului (floarea simbol a cercetășiei) și se vor interpreta cântece live la chitară”, a mai precizat Ștefania Botez.