Frumuseţile lumii: Lacul de Vest din estul Chinei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Frumuseţile lumii: Lacul de Vest din estul Chinei

Lacul de Vest este situat în oraşul Hangzhou, capitala Provinciei Zhejiang din estul Chinei. Împărţit în cinci secţiuni de către trei diguri, lacul cu apă dulce este un loc înconjurat de nenumărate temple, pagode, grădini şi copaci ornamentali, pe suprafaţa sa găsindu-se pitoreşti insule artificiale.
Lacul de Vest din provincia Zhejiang a servit, încă din secolul al IX-lea, ca inspiraţie pentru poeţii şi pictorii chinezi şi nu numai, ceea ce spune multe despre frumuseţea sa. De asemenea, specialiştii în design-ul grădinilor chinezeşti au modelat şi dezvoltat această artă privind grădinile naturale din imediata apropiere a acestui lac. Datorită acestor bogăţii naturale, Lacul de Vest din Zhejiang a fost inclus, la 24 iunie 2011, în lista Patrimoniului Mondial UNESCO: „Lacul de Vest a influenţat design-ul grădinilor în tot restul Chinei, precum şi în Japonia şi Coreea, fiind, totodată, o dovadă vie a tradiţiei culturale a modificării peisajelor naturale pentru a reflecta comuniunea dintre om şi natură".

Un pic de istorie

Legenda spune că Lacul de Vest este încarnarea lui Xi Shi, una din cele patru graţii ale Chinei antice. Luciul de apă al Lacului de Vest măsoară 5,68 de kilometri pătraţi iar adâncimea lui medie este de 1,5 metri.
Istoria Lacului de Vest începe în timpul Dinastiei Qin, în urmă cu peste 2000 de ani, Lacul de Vest era încă o parte a râului Qiantang. Treptat, la bazele Munţilor Wu şi Baoshi, s-a format o albie, lacul prinzând astfel contur. Următoarea Dinastie, Sui, a întreprins lucrări hidrologice, continuate de Dinastia Tang. Revenind în istoria relativ recentă, a secolului XX, s-au realizat în zonă cinci autostrăzi, fapt ce a dus la o creştere considerabilă a turismului în zona Lacului de Vest, vizitatorii fiind atât din Shanghai sau Nanjing, cât şi din Europa, America şi Japonia. Între anii 1930-1936, deja numărul turiştilor prezenţi în Hangzhou se ridica la 32.845.

Flori de lotus, lalele, sălcii, magnolii, cireşi

Printre cele mai recente lucrări care au privit Lacul de Vest a fost proiectul „Renovarea părţii sudice a Lacului", prin care au fost amenajate patru parcuri, deschise, gratuit, non-stop, precum şi ridicarea unei pagode noi în locul Pagodei Leifeng, prăbuşită în urmă cu 78 de ani.
Flora Lacului de Vest este extrem de diversificată şi include flori de lotus, lalele, sălcii, magnolii, cireşi, pruni, piersici şi trandafiri. Fauna, deşi nu la fel de bogată, numără pescăruşi cu gâtul alb, raţe sălbatice şi crapi ornamentali. Pe lângă importanţa sa culturală şi turistică, Lacul de Vest a avut o contribuţie semnificativă la industria locală de pescuit: o statistică din 1977 arată că se pescuiau din acest lac 1.300 kg de peşte pe hectar. Principalele atracţii ale Lacului de Vest din Provincia Zhejiang sunt: Templul Yue Fei, ridicat în memoria generalului cu acelaşi nume; mănăstirea budistă Lingyin; aria Long Jing, faimoasă pentru frunzele sale de ceai; Templul Jingci, cunoscut şi sub numele de Templul retragerii spirituale; izvorul de apă minerală Tiger şi, bineînţeles, Muzeul Lacului de Vest, situat pe malul acestuia.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro