Mergi la conţinutul principal

Handbal: Victorie de infarct a României la Campionatul Mondial

Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca propune două semifinale nescontate, România - Norvegia şi Olanda - Polonia, după rezultatele înregistrate în sferturile de finală, scrie agerpres.ro.
Norvegia era singura echipă creditată cu şanse la intrarea în careul de aşi la debutul competiţiei, Olanda şi Polonia sunt veritabile surprize, în timp ce România pare a fi altă echipă decât cea care a evoluat în faza grupelor şi era învinsă de Spania, Norvegia şi Rusia.

Cum au evoluat celelalte echipe

Olanda a dispus în sferturi de Franţa, cu scorul de 28-25, la Kolding, la capătul unui meci pe care l-a dominat şi în care „Les Bleues" doar de trei ori (1-0, 8-7, 10-9). Alison Pineau (8 goluri), de la HCM Baia Mare, a fost cea mai bună de la franţuzoaice.
Echipa Poloniei, antrenată de danezul Kim Rasmussen (CSM Bucureşti), a produs cea mai mare surpriză a acestei faze, învingând solida echipă a Rusiei cu scorul de 21-20.
Polonia a condus cu 4-1, 6-4, 10-7, iar la pauză avea 11-9. Rusia a egalat, 11-11 (33), dar au urmat trei goluri la rând ale polonezelor, pentru 14-11 (36). La 15-12, Rusia a reuşit o serie remarcabilă de cinci goluri şi a întors rezultatul, 17-15 (44). Polonia a egalat, 17-17 (48), a stat aproape şi pe final a dat lovitura.
Într-o reeditare a finalei de la JO 2012 (câştigată de Norvegia) şi EURO 2012 (Muntenegru), Norvegia a învins la limită Muntenegru în sferturi, cu 26-25 (13-11). Majda Mehmedovic şi Jovanka Radicevic au fost cele mai bune marcatoare de la învinse, cu 6 goluri, fiecare, iar Nora Mork a fost MVP-ul scandinavelor, cu 8 goluri.

A fost un meci foarte greu

Antrenorul secund al naţionalei feminine de handbal, Costică Buceschi, a declarat, după calificarea tricolorelor în semifinalele Campionatului Mondial, că cele mai grele minute din meciul cu Danemarca au fost cele după ce Cristina Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, în ultima secundă de joc. „A fost un meci foarte greu, pe care am reuşit să-l ducem până la capăt. Cele mai grele minute au fost cele de după ratarea acelui 7 metri în ultima secundă de joc, pentru că echipa era puţin prăbuşită, dar am strâns rândurile şi am reuşit să stăm bine în apărare şi am gestionat foarte bine ultimele cinci minute, am reuşit să păstrăm avantajul de un gol până la final. Felicit echipa Danemarcei pentru că a jucat un handbal foarte frumos şi împreună am reuşit să facem o propagandă bună pentru acest sport", a declarat Buceschi. La rândul său, portarul de rezervă Ionica Munteanu a spus: „A fost un meci demn de o finală. Sunt foarte mândră de echipa mea. Ne-am dorit foarte mult, am muncit şi am reuşit. Am oferit un adevărat spectacol handbalistic într-o atmosferă splendidă".
De partea cealaltă, antrenorul echipei Danemarcei, Klaus Bruun Jorgensen, s-a arătat dezamăgit de înfrângere şi a recunoscut problemele mari pe care le-a pus formaţiei sale Cristina Neagu, autoare a 15 goluri. „Felicitări României. Bineînţeles că suntem dezamăgiţi, a fost un meci dificil. Nu am reuşit să ne găsim ritmul la începutul meciului, nici în apărare, nici în atac, şi pe tot parcursul meciului am avut mari probleme cu Neagu. A făcut un meci fantastic şi a demonstrat că este o jucătoare de clasă mondială".

Loc secund în clasamentul golgheterelor

Jucătoarea română Cristina Neagu a urcat pe locul 2, cu 45 goluri, în clasamentul golgheterelor la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, după meciurile din sferturile de finală, fiind depăşită doar de muntenegreanca Jovanka Radicevic, care are 49 goluri, conform statisticii IHF. Cristina Neagu a marcat 45 de goluri din 72 de şuturi, cu o eficienţă de 63%. Românca împarte locul 2 cu jucătoarea ivoriană Christianne Mwasesa Mwange (45 goluri), dar un procentaj de reuşită de 52%. Pe locul 4 se află la egalitate, cu câte 43 de goluri, poloneza Karolina Kudlacz-Gloc, angoleza Natalia Bernardo şi tunisianca Mouna Chebbah.
În clasamentul paselor de gol, Aurelia Brădeanu ocupă locul 24 (20), primul loc fiind ocupat de chinezoaica Jiaqin Zhao (48). În ierarhia şuturilor blocate în apărare, Brădeanu şi Crina Pintea împart locul 12 cu câte 6 intervenţii, lider fiind olandeza Kelly Dulfer cu 19 şuturi oprite. În topul portăriţelor, Paula Ungureanu şi Ionica Munteanu ocupă locul 11, ambele cu un procentaj de 35%. Lider este olandeza Tess Wester, cu un procentaj de 46% şuturi apărate. Munteanu a parat 22 din 63 şuturi, iar Ungureanu a apărat 66 mingi din 191 şuturi. Paula este a doua în materie de şuturi apărate, după olandeza Wester (97).
La loviturile de la 7 m, Ungureanu şi Munteanu împart locul 2, cu câte 33% mingi apărate. Paula a apărat 7 mingi din 21 de şuturi, iar Munteanu 2 din 6. Primul loc este ocupat de norvegianca Silje Magareta Solberg cu 36% (5 mingi parate din 14 şuturi).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro