* surse politice ne-au declarat că în momentul de față toate partidele parlamentare încearcă să își regleze conturile și să își stabilească o nouă direcție * potrivit acestora, în PSD brigada veche se luptă cu ”lupii tineri”, în PNL tabăra lui Ilie Bolojan încearcă să scape de cea a lui Crin Antonescu, în timp ce USR-iștii se ceartă în interior pentru putere * totodată, pe frontul suveranist ar fi un haos total cu mișcări de culise masive și încercarea de a crea un nou pol de putere
Rezultatul Alegerilor Prezidențiale a dat naștere unui val de schimbări și unei nebunii totale la nivelul Parlamentului României. Surse politice ne-au descris pe scurt tabloul momentului de la nivelul legislativului, cu precizarea că lucrurile sunt într-o dinamică totală și că totul se schimbă de la o oră la alta.
După cum ne-au transmis acestea, ”lupii tineri” din PSD se luptă în prezent cu cei din ”brigada veche”. De cealaltă parte, la PNL-iști, echipa lui Ilie Bolojan a început să îi dea afară pe capete pe cei care l-au susținut pe Crin Antonescu. În USR ar fi o ceartă permanentă pe funcții, acum că există ocazia de a ajunge la Putere. Iar pe partea partidelor ”suveraniste” ar fi cel mai mare haos, în special pentru că se lucrează intens la crearea unui nou pol suveranist.
Mai exact, potrivit surselor politice, în momentul de față se încearcă ”o lovitură” în tabăra AUR cu ajutorul lui Claudiu Târziu, cu toate că mulți nu l-ar considera un bun coordonator. Alături de acesta ar fi venit Luis Lazarus de la SOS România, dar și Dumitru Coarnă, ceea ce a dat naștere unei reticențe în rândul membrilor privind ideea de a merge mai departe pe mâna acestora. În acest context, deja ar fi început presiunile la nivelul parlamentarilor POT, dar și la cei din SOS România.
Interesant este că potrivit surselor, POT și SOS România încearcă să dea naștere unui nou pol suveranist, dar care să nu mai depindă de anumiți lideri, ci care să funcționeze oarecum independent (ca parlamentari independenți).
Ei bine, în jurul acestor discuții ce au loc pe ”zona suveranistă”, potrivit surselor, au apărut în prim-plan și Victor Ponta, Dumitru Focșa și Ilan Laufer care ar încerca ”să rupă și ei câte ceva”.
Chiar dacă Ponta a obținut multe voturi din partea PSD-iștilor în cadrul alegerilor, nu speră momentan să poată destabiliza ”brigada veche” din PSD, destul de bine securizată în cadrul birourilor de conducere, astfel că și-ar fi îndreptat atenția și eforturile tot înspre partidele suveraniste.
Situația ar trebui clarificată până la depunerea jurământului președintelui Nicușor Dan
Aceleași surse politice ne-au transmis că acest weekend va fi unul extrem de agitat, cu întâlniri importante de pe urma cărora s-ar putea să apară ”surpriza etapei”. Mai mult, se pare că și în PNL ar fi o serie de manevre, precum situația alianțelor în teritoriu cu AUR, cum s-a aflat ”pe surse” că s-ar fi întâmplat în județul Brăila. Echipa lui Nicușor Dan aparent ar fi identificat o serie de trădători, s-ar fi realizat o listă, iar în prezent se discută despre luarea unor măsuri drastice.
Revenind la partidele suveraniste, ar fi trei direcții de acțiune: una dintre tabere susține că cea mai bună soluție ar fi să acționeze ca parlamentari independenți, unde ar intra cei 17 de la POT și cei 6 care au plecat de la SOS. Aceștia, alături de alți membri SOS România ar încerca să coaguleze un grup care să se înțeleagă în cele din urmă. Însă și aici ar exista opinii legate de necesitatea de a avea un șef sau de a merge înainte fără un lider. Scenariu care ar trebui dezbătut și clarificat în acest weekend. Cei implicați au așteptări destul de clare că li se vor mai alătura și alți parlamentari în momentul în care situația se va clarifica. Cu toate acestea, există și tabăra lui Târziu, Coarnă și Lazarus, dar și cea a lui Ponta, Fucșa și Laufer. Cu alte cuvinte, există cel puțin trei direcții pe partea suveranistă. La toate acestea se adaugă luptele din PSD și PNL, unde pe de o parte ”brigada veche” s-ar lupta cu cei tineri, iar pe de altă parte tabăra lui Crin Antonescu ar încerca să se împotrivească celei a lui Ilie Bolojan. Potrivit acelorași surse, Bolojan deja ar fi început ”execuțiile” și mai mulți directori importanți ar fi fost dați afară. Iar la toată această nebunie, tabăra USR ar aștepta pentru a face o mutare în funcție de interesele unui grup.
Rămâne de văzut sub ce formă se va ”coagula” dezintegrarea POT din Parlament, dar și mutările și permutările din jur.