Iarna se întoarce | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Iarna se întoarce

Meteorologii au inclus din nou Brăila în zona de incidenţă a codului galben de ninsori şi viscol, intrat în vigoare de ieri seară, la ora 22.00 şi prognozat până miercuri, 20 ianuarie, la ora 6.00. Problemele au început, însă, încă de ieri dimineaţă, din cauza fulguielii de peste noapte, care formase deja un strat periculos de polei. Gheaţa subţire de pe carosabil punea din nou la încercare abilităţile şoferilor, ca şi la prima ninsoare din decembrie. Asta deoarece, ca şi luna trecută, pe multe străzi nu s-a acţionat rapid cu antiderapant. "Este exact ca atunci. Am venit de la Galaţi, pe dig, iar până la intrarea în Brăila era antiderapant pe şosea. Cum am intrat pe raza municipiului, am dat de polei. Polei am găsit şi pe B-dul Dorobanţilor, şi pe Calea Galaţi şi pe B-dul Cuza. Nu înţeleg cum se acţionează aici. În oraşul Galaţi iar au dat cu soluţia aceea specială, care îndepărtează poleiul de pe carosabil, iar în Brăila străzile sunt ca nişte patinoare!", ne-a spus Marin Tomescu, un şofer care face zilnic naveta de la Galaţi la Brăila.
"Noi am acţionat cu antiderapant de dimineaţă. Prioritate au străzile principale", ne-a informat Dan Apostol, directorul Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală, din cadrul Primăriei Brăila. Cert este că, până în jurul orei 15.00, împrăştietoarele de antiderapant acţionaseră pe artere precum Calea Călăraşilor, Şos. Buzăului sau B-dul Cuza, pe sensul Calea Călăraşilor-Calea Galaţi, iar conducerea DAGL dădea asigurări că sunt avute în vedere toate străzile intens circulate.
"Dacă începe să ningă mai puternic, intrăm imediat cu lamele la deszăpezire", ne-a declarat directorul Dan Apostol.
Reamintim că în municipiul Brăila, Primăria are contract de deszăpezire cu operatorii de salubritate. Cele trei firme - "Eco", "Braicata" şi RER - acţionează fiecare pe sectoarele unde îşi desfăşoară în mod curent activitatea de salubrizare.
Deocamdată, la Brăila nu se foloseşte soluţie specială pentru îndepărtarea poleiului. Primarul Aurel Simionescu ne-a explicat că, pe de o parte, aceasta este foarte scumpă, iar pe de alta nu există încă, în dotarea operatorilor de salubritate, utilaje pentru împrăştiere.
Vestea bună este că odată cu răcirea vremii, nivelul Dunării nu mai creşte în ritmul prognozat de hidrologi săptămâna trecută. Astfel, deşi prognozele indicau, pentru data de 19 ianuarie, o cotă de 582 cm la mira Brăila, cu 22 cm peste cota de atenţie, ieri s-au înregistrat de fapt doar 551 cm. "Unda de viitură s-a dispersat în amonte de Brăila. Fenomenul a fost favorizat şi de temperaturile scăzute, care au stopat topirea zăpezilor din bazinul hidrografic al fluviului", ne-a explicat Adrian Turiac, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro