Infiintarea companiei -mamut energetice este pe placul "Electrica" Braila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Infiintarea companiei -mamut energetice este pe placul "Electrica" Braila

Conducerea sucursalei locale de distributie a energiei electrice este de parere ca inglobarea distributiei si furnizarii in cadrul viitoarei companii energetice nationale va fi benefica atit ca afacere, dar si din punct de vedere social. Directorul SDEE Braila, Negru Ionascu, a explicat ca avantajele infiintarii unei astfel de companii sint mari in comparatie cu situatia actuala de functionare a sistemului energetic. "Din punct de vedere social, inglobarea distributiei si furnizarii in aceasta companie nationala va fi un semnal linistitor pentru salariatii din sistem care isi doresc stabilitate. Se simte nevoia ca distributia si furnizarea, macar in parte, sa ramina la stat pentru a se vedea clar cine raspunde cel mai bine necesitatilor clientilor sistemului energetic. Un exemplu foarte bun il poate constitui cel legat de infiintarea companiei in domeniul termoelectric cind trei termocentrale si citeva exploatatii miniere au format o singura entitate. Desi la prima vedere a parut un mare pas inapoi, experienta ulterioara si mai ales rezultatele economice au demonstrat ca a fost o idee buna. In concluzie, cred ca infiintarea acestei companii va fi benefica", a incheiat directorul SDEE Braila.
Reamintim ca zilele trecute Guvernul a aprobat strategia energetica nationala care prevede infiintarea unei companii nationale energetice care sa detina producatori din surse hidro, termo si nucleare, precum si cele trei societati de distributie neprivatizate inca: Electrica Muntenia Nord, din care face parte si SDEE Braila, Electrica Transilvania Nord si Electrica Transilvania Sud.
Potrivit premierului Tariceanu, formarea unei astfel de companii energetice nationale este o practica europeana, dind exemplu in acest sens compania de stat din Cehia, "CEZ", care are "o cifra de afaceri uriasa si un profit de peste un miliard de euro pentru anul trecut, reprezentind coloana vertebrala din Cehia". Tariceanu a enumerat si alte companii internationale, precum "Enel" sau "Electricite de France". Premierul a explicat ca aceasta masura este necesara intrucit in sectorul energetic au loc fuziuni si achizitii. "Vrem sa intervenim in acest proces, intrucit sistemul energetic are nevoie de investitii majore pentru utilizarea resurselor regenerabile si pentru proiectele de mediu", a punctat Tariceanu.
El a mai spus ca, intr-o prima etapa, statul va detine participatia majoritara, iar 20 de procente vor fi detinute de Fondul Proprietatea. Ulterior, un pachet minoritar va fi listat la bursa, iar banii investiti vor fi utilizati pentru proiecte de dezvoltare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro