- răspunde specialistul în cosmetologie Cristina Bălan, din Republica Moldova
”Potrivit ciclului de regenerare a pielii nu mai mult de 26 de zile”, ne lămurește Cristina. Sursa citată vine și cu alte detalii: ”În medie 7-14 zile se menține, dar sunt şi alți factori care influențează la rezistența ei pe piele cum ar fi: grosimea epidermei, excesul de sebum care este eliminat din dermă, şi de mărimea porilor”.
Tot Cristina precizează că vopsirea pielii se realizează doar pe suprafața epidermei, foarte puține componente ajungând în derm.
”Epiderma feței este subțire (0.5-1.5mm). Dacă epiderma pielii este subțire atunci rezistența vopselei va fi mai mică, în comparație cu epiderma groasă, deoarece în stratul epidermei pătrund moleculele de vopsea şi cu cât mai gros este stratul cu atât mai multe molecule pătrund şi rezistă mai mult în timp”.
Ce putem face pentru a menține vopseaua maxim pe sprâncene?
Ne lămurește tot Cristina: ”Evităm apa pe sprâncene, nu facem baie cu aburi, le demachiem atent, nu folosim ulei, cremă, doar ser pe zonă.
Dacă facem saună, sală, solar, sau plajă, neapărat tapăm zona cu un şervețel uscat.
După 10-12 zile după laminarea sprâncenelor se poate folosi un fixator tip gel pentru sprâncene pentru îngrijire şi fixare. După ce vopseaua nu mai este pe sprâncene putem include în rutina zilnică pentru hrănirea firelor (sprâncenelor): ulei de avocado, argan sau strugure, Elixir Elan , vitamin My Lamination, Mixul Zola, Serul Permanent lash&Brow”.
Adresa salonului Isabelle SPA este str. Mihai Bravu, nr. 85. Programări la tel: 0787453120, 0239621064.