* angajații reclamă atât salariile inechitabile, instabilitatea locurilor de muncă, neplata orelor suplimentare, cât și deficitul de personal, neactualizarea statutului inspector de muncă și condițiile de muncă neoptimizate
Persistă nemulțumirile în instituțiile Ministerului Muncii! După o grevă de avertisment și un protest spontan, angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila au intrat, astăzi, în grevă generală. La această acțiune și-au anunțat participarea 21 de salariați, spun ei, în semn de protest față de condițiile actuale de muncă, a deficitului de personal, a salariilor inechitabile, dar și față de neplata orelor suplimentare. Oamenii dau vina pe clasa politică, despre care spun că ignoră problemele actuale din sistem, așa cum se întâmplă, de altfel, de mulți ani, după cum acuză aceștia. ”Salariații, lucrătorii au considerat că este necesar să recurgem la această formă de protest, pentru a atrage atenția asupra problemelor comunicate, în nenumărate rânduri, clasei politice și rămase nerezolvate, clasa politică ce a ignorat și ignoră, în continuare, realitatea expusă de noi”, susțin, la unison, mai mulți angajați ai ITM Brăila, nemulțumiri care răsună în mai toate instituțiile subordonate Ministerului Muncii, din întreaga țară. Tocmai din acest motiv, activitatea în instituțiile județene din structura amintită este aproape paralizată în toată țară, începând de luni, 27 noiembrie. Vorbim așadar de ITM-uri, AJPIS-uri, CJP-uri și AJOFM-uri, ai căror angajați cer echitate în salarizare, asta după ce Guvernul a aprobat unele revendicări ale funcționarilor publici și a soluționat multe dintre problemele susținute prin proteste, greve și blocarea activității, atât în învățământ, ANAF cât și în CJAS-uri.
Amintim că, ieri, la Brăila au organizat proteste spontane angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă, Casei Județene de Pensii și au fost în grevă generală salariații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.